Dárce krve odmění Český rozhlas Brno koncertem

4. září 2014

Poděkováním a odměnou za dopolední odběr krve bude ve středu 10. září pro všechny dárce koncert na brněnském náměstí Svobody. Návštěvníci a posluchači Českého rozhlasu Brno se mohou těšit na písničkáře Pavla Helana, kapelu DIZZY a The Glass Onion.

Na tradiční, letos již třetí, odběr krve zveme dárce ve středu 10. září do transfuzního a tkáňového oddělení Fakultní nemocnice Brno od půl sedmé do čtrnácti hodin a ve Zlíně mohou zájemci darovat krev v hematologicko transfuzním oddělení Baťovy nemocnice od šesti do dvanácti hodin.

Pro dárce krve a širokou veřejnost je připraven odpolední koncert Daruj krev s Českým rozhlasem Brno a ČEZ - Jadernou elektrárnou Dukovany, který zahájí ve středu 10. září v 16 hodin na náměstí Svobody v Brně moderátorka Petra Eliášová. Diváky potěší vlídný písničkář, kytarista a vítěz největšího folkového festivalu v ČR Pavel Helan, kapela DIZZY - band zabývající se interpretací coververzí písní Joe Cockera, Roberta Palmera, The Committments a dalšími a finále bude patřit partičce mladíků, kteří si říkají THE GLASS ONION, což je skupina hrající skladby asi nejznámější kapely všech dob, The Beatles.

Touto akcí pomáhá Český rozhlas už řadu let získávat nové dárce krve. Smyslem je popularizace dárcovství a získávání zejména bezplatných dárců. Myšlenka akce se zrodila v Brně, kde mohli v prosinci 1992 poprvé přijít dárci krve na odběr organizovaný rozhlasem. V tomto roce a v dalších několika letech se odběry konaly přímo v budovách rozhlasu a akce se rozšířila po celé republice. Dnes už se odběry odehrávají na transfúzních stanicích v Brně a ve Zlíně, a to čtyřikrát ročně. Český rozhlas Brno navíc pravidelně dvakrát do roka při příležitosti těchto odběrů pořádá i koncert, který atraktivní a zábavnou formou propaguje dárcovství krve. Je poděkováním dárcům a oslovuje další potencionální zájemce.
Dalšími partnery jsou UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., Autonova Brno, Vyškovské pivo a Holoubek Protect a.s..

Petra Eliášová
manažer komunikace

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace