Den otevřených dveří v Českém rozhlase bude přecházet v Pražskou muzejní noc

7. červen 2017

Dveře Českého rozhlasu na Vinohradech se veřejnosti otevřou až do nočních hodin v sobotu 10. června. Zájemci absolvují komentované prohlídky rozhlasového komplexu, které doplní svým tematickým programem stanice a projekty Českého rozhlasu. Chybět nebude ani setkání s populárními osobnostmi z vysílání a součástí akce je také otevřená hudební scéna. Na té vystoupí Gipsy.cz, Tonya Graves, Monika Načeva a DJ Five, Kato a DJ Maro.

V sobotu 10. června využijí tisíce lidí další možnosti nahlédnout do komplexu budov na Vinohradské a Římské ulici v Praze. Skupinky návštěvníků budou procházet trasu prohlídky v desetiminutových intervalech. První z nich se vydají do rozhlasových chodeb v 9.00 z recepce v ulici Římská 13. Den otevřených dveří letos také plynule přejde v Pražskou muzejní noc. Český rozhlas tak spolu s dalšími kulturními institucemi netradičním způsobem zpřístupní své prostory až do jedné hodiny ranní.

„Český rozhlas chce být veřejnosti co nejvíce otevřený, a i tím plnit zodpovědně svou roli média veřejné služby. Dny otevřených dveří jsou příležitostí pro všechny posluchače seznámit se s rozsáhlou činností Českého rozhlasu, vidět naživo prostory, odkud se vysílá jejich oblíbený pořad nebo se osobně setkat s rozhlasovými osobnostmi. Všechny posluchače proto srdečně zvu,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Zákoutí rozhlasových budov objeví návštěvníci s průvodci z řad zaměstnanců. Prohlédnou si jejich interiéry a setkají se s těmi, kteří rozhlasové vysílání připravují. A to nejen ve studiích, ale také v přenosovém voze nebo z tolik populárního R-streamu stanice Radiožurnál. Návštěvníci postupně poznají zákulisí práce stanic Českého rozhlasu nebo jeho symfonického orchestru.

Galerie Vinohradská 12 v suterénu budovy nabízí výstavu historických rozhlasových přijímačů a zajímavostí z historie vysílání. Aktuální expozice navíc představuje i vývoj gramofonového průmyslu v Čechách a na Moravě od roku 1890.

Otevřená hudební scéna v přilehlé Balbínově ulici ožije až do večera doprovodným programem. Dětské pásmo Rádia Junior vystřídá vydatná koncertní show sestavy Kato a DJ Maro, Gipsy.cz, Tonya Graves, Monika Načeva a DJ Five.

Pro návštěvu budov jsou nutné časové vstupenky. Rezervovat je lze zdarma denně od 9.00 do 16.00 na telefonním čísle 221 551 342 nebo na e-mailové adrese info@rozhlas.cz.

Informace a podrobný program prezentace jednotlivých stanic naleznete zde.

Spustit audio