Děti z azylového domu navštívily Český rozhlas Olomouc

16. prosinec 2014

Český rozhlas Olomouc již po několikáté v předvánočním období otevřel své brány dětem z Azylového domu Fondu ohrožených dětí v Olomouci. Na děti ve věku 4 až 14 let čekalo několik překvapení.

V sobotu 13. prosince do Velkého studia Českého rozhlasu Olomouc zavítaly maminky s dětmi z Azylového domu Fondu ohrožených dětí v Olomouci. Na odpoledni plném her a čtení se podílelo i Divadlo na cucky se svým projektem Cesta do příběhu.

„Na adventní čas jsme si připravili pro děti speciální program. Našli jsme knížku Vánoce pro kočku od Terezie Radoměřské, ve které je dvacet tři adventních příběhů. Vybrali jsme si z ní příběh Proč kočky nemají drápy. Zjistili jsme, že kočka v Betlému byla, jen se schovávala. Nechtěla být pyšná a zastiňovat Ježíška. Málokdo ví, že díky kočce Ježíšek nepodchladl, protože mu zahřívala jesličky,“ řekla Dominika Šindelková, členka Divadla na cucky.

Děti se od začátku do představení aktivně zapojily. Po skončení hry o kočce se sešly u vánočního stromečku a rozbalily si dárky, které na ně čekaly. Na závěr si všichni přítomní zazpívali koledy.

„Dnešní odpoledne se nám moc líbilo. Děti byly občas rozdováděné, ale zároveň tvořivé. Jsou vděčné, když se jim někdo věnuje. Děkujeme za pozvání Českému rozhlasu Olomouc, “ uvedla sociální pracovnice Azylového domu Zuzana Bruchová.

Azylový dům Fondu ohrožených dětí poskytuje přechodné ubytování na nezbytnou dobu. Zajišťuje sociální pomoc a podporu rodinám s dětmi ohroženými bytovou nouzí nebo domácím násilím. Stará se také o děti, které odcházejí po dosažení zletilosti z dětských domovů a ústavů.

Spustit audio