Dopřejte si Siestu s Českým rozhlasem Brno

2. listopad 2010

Ode dneška budou odpoledne na rozhlasových vlnách Českého rozhlasu Brno ještě o něco příjemnější a pohodovější než doposud. Do vysílání byl zařazen nový pořad – talkshow s názvem Siesta. Průvodci pořadu a těmi, kdo určí téma i ráz hodinky, budou zkušení rozhlasoví redaktoři a moderátoři Marcela Vandrová nebo Josef Veselý.

Siestou označují encyklopedie krátké zdřímnutí po obědě. Ta rozhlasová Siesta chce však svým názvem naznačit, že půjde o nekonfliktní, příjemnou a pohodovou hodinku, jakési popovídání s posluchači v pomyslných rolích přátel. "Nebojte se žádného dřímání či lenošení. Naopak. Čeká vás aktivita, energie a radost," prozradila Marcela Vandrová. Ostatně lenošení po obědě není nic pro ni. „Párkrát jsem to zkusila, ale byla jsem potom tak protivná na sebe i své okolí, že jsem tuhle činnost ze svého života vypustila, abych nepřišla o přízeň svých nejbližších", doplňuje moderátorka. Odpolední odpočinek si nedopřává ani Josef Veselý. "Siestu bych držel rád, leč nemohu, neboť bych pak již dočista nic nestihl," vysvětlil moderátor. Dnes se v premiérovém pořadu představili oba moderátoři, v dalších pokračováních se budou za mikrofonem střídat. Marcelu Vandrovou uslyšíte zpravidla v pondělí, v úterý a ve čtvrtek. S Josefem Veselým si budete moci popovídat většinou ve středu a v pátek. Původně v tomto čase vysílaná Tržnice se přesouvá do závěru pořadu Rendez-vous.

Ve vysílání Českého rozhlasu Brno uvádějí oba odpolední pořad Rendez-vous, se kterým se posluchači potkávají už od roku 1993.. Marcela Vandrová je též jednou z redaktorek-moderátorek dopoledního Apetýtu či sobotního speciálu Rendez-vous s Marcelou. Josef Veselý je znám především jako autor Toulek českou minulostí a podílí i se na řadě dalších pořadů, mezi nimi např. Račte vstoupit nebo Jak na tom jsme.

Kontakt a info:
Alena Podlucká
Český rozhlas Brno, public relations
alena.podlucka@bo.rozhlas.cz
tel. 542 523 205, 606 728 998

Spustit audio