Ewa Farna a kapela - živě v Českém rozhlase Ostrava

21. listopad 2014

V pondělí 24. listopadu zavítá do hudebního Studia 1 Českého rozhlasu Ostrava Ewa Farna se svou kapelou. Představí písně z nového alba Leporelo a zároveň desku pokřtí. Přímý přenos koncertu odvysílá ostravské studio Českého rozhlasu od 20.00 hodin.

Mladá zpěvačka, známá nejen u nás ale také v Polsku, vystoupí v hudebním Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava v pondělí 24. listopadu. Návštěvníkům i posluchačům představí novou desku s názvem Leporelo. Během koncertu dojde i na křest desky. "Jsem rád, že si Ewa Farna ke křtu alba vybrala právě Studio 1 Českého rozhlasu Ostrava, navíc v roce oslav 85. výročí zahájení pravidelného vysílání ostravského studia," řekl ředitel ČRo Ostrava Josef Podstata.
Koncert, tradičně přístupný veřejnosti a zároveň vysílaný v přímém přenosu, začne ve 20.00 hodin. Vstupenky v hodnotě 99,- Kč lze zakoupit v předprodeji a v den koncertu na recepci Českého rozhlasu Ostrava a v Ostravském informačním servisu. Koncert bude zároveň živě přenášen na YouTube v profilové stránce Českého rozhlasu.

Téměř po pěti letech, vyplněných řadou live CD, DVD a speciálních projektů, vychází Ewě Farne nová deska. Nejdříve vyšla v Polsku v roce 2013 pod názvem (W)inna. Nyní přichází česká verze, kde výraznější aranžerské proměny dostál především úspěšný první singl Leporelo. Ten se stal po delší odmlce jejím velkým hitem, který pronikl mimo jiné i do rádiové Top 10.
„Deska je mé přenášené dítě, vznikala tak nějak dva roky a vychází po pětileté pauze na českém trhu. Už se moc těším, až ji budu držet v náručí. Je to poprvé deska bez publishingu, pouze s písněmi, které jsem psala já a kapela. Kluci mi moc pomohli, napsali krásné věci. S přetlumočením polských textů mi také pomáhali skvělí lidé,“ říká k dlouho očekávanému albu Ewa Farna.
Vedle Ewy se na hudbě a textech k albu Leporelo podíleli například hudebník Marcus Tran, který je spoluautorem stejnojmenného hitu, kytarista z kapely Martin Chobot, textaři Ondřej Ládek, Filip Sázavský nebo Lešek Wronka.
„Na žádné desce nebylo tolik mne. Je tam třeba píseň věnována mámě, také píseň pro ségru, o mém manažerovi Leškovi, nebo třeba o velmi vlivných lidech. Věřím, že tuto otevřenou zpověď fanoušci ocení,“ dodává zpěvačka.

Český rozhlas Ostrava naladí posluchači na frekvencích: REGION 99,0 FM * Ostravsko 107,3 FM * Těšínsko 105,3 FM * Opavsko 102,6 FM * Bruntálsko 95,5 FM nebo také na internetových adresách: http://www.rozhlas.cz/iradio/zive_regionalni a www.play.cz/cesky-rozhlas-ostrava.

Spustit audio