Fotograf Českého rozhlasu obsadil první místo v prestižní soutěži Czech Press Photo

14. říjen 2014

Filip Jandourek ze zpravodajského webu zpravy.rozhlas.cz opět uspěl v odborné fotografické soutěži Czech Press Photo. V kategorii Portrét obsadil první místo díky sérii snímků „Mnoho tváří ukrajinské revoluce“.

„Ocenění z Czech Press Photo si jako každý fotograf, který se rozhodne poslat do soutěže snímky, velmi vážím a mám z něho radost. Je to způsob, jak prezentovat svoji práci před veřejností. Zároveň je to pro mě velká motivace do budoucna,“ řekl Filip Jandourek.

Filip Jandourek si z letošního ročníku Czech Press Photo odnáší i čestné uznání v téže kategorii, ale za set fotografií Věčný návrat volyňských Čechů. Navázal tím na svůj loňský úspěch, kdy získal 3. místo rovněž v kategorii Portrét. Osobitým způsobem tehdy zachytil bezdomovce Ludvíka, který trpí psychickou poruchou, jež se projevuje tím, že se pokrývá popelem a vše pálí.

„Úspěch Českého rozhlasu v prestižní fotografické soutěži je příjemný paradox. Je ale dokladem toho, že se veřejnoprávní rozhlas stále rozvíjí ve všech svých oblastech a dokáže vytvářet kvalitní multimediální zpravodajství, pořady i speciální projekty. Filipu Jandourkovi gratulujeme a věříme, že Český rozhlas bude stejně úspěšně reprezentovat i nadále,“ řekl náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral.

Jiří Hošna
tiskový mluvčí

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace