Fotoreport: Pietní akt k výročí srpnových událostí roku 1968

22. srpen 2016

48. výročí srpnových událostí roku 1968 připomenul pietní akt před budovou Českého rozhlasu na Vinohradské 12 v Praze 2 v neděli 21. srpna od 11 hodin.

Akce se zúčastnila řada představitelů státu, zástupci Českého rozhlasu i pamětníci srpnových událostí. S krátkými projevy vystoupili generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral, za Senát PS PČR Miluše Horská, za PS PČR Karel Schwarzenberg a za vládu ČR Jiří Dienstbier. Všichni řečníci připomněli pohnuté chvíle roku 1968 a upozornili na to, že nebezpečí podobných situací nesmíme podceňovat.

Po skončení vzpomínkové akce byla pro všechny otevřena Galerie Vinohradská 12, kde si atmosféru srpnových událostí mohli všichni návštěvníci připomenout na fotografiích Bohumila Dobrovolského, který všechny zájemce osobně provedl a upozornil na nejzajímavější momenty této pohnuté doby.

Pietní akt byla provázen velkým zájmem veřejnosti, před budovou se shromáždilo několik desítek lidí všech věkových kategorií. Většina z nich se přišla podívat i na výstavu v Galerii Vinohradská 12.

Spustit audio