Galaprogram v Havlíčkově Brodě zakončil sbírku Daruj hračku

20. prosinec 2010

V pátek 17. prosince skončil dvanáctý ročník sbírky Daruj hračku s Českým rozhlasem. Slavnostní zakončení proběhlo v rámci kulturního programu v KD Ostrov v Havlíčkově Brodě. A protože přijely děti ze všech dětských domovů, bylo všude plno smíchu, dobré nálady, ale i napětí, zda skutečně Ježíšek přiletí a splní toužebně očekávaná přání.

V letošním roce bylo v databázi celkem 1389 dětí, každé z nich si namalovalo dva dárky, tedy v databázi se objevilo 2778 dětských přání. S přesně nebo náhradně splněným alespoň jedním dárkem je v letošním roce 100% dětí, se dvěma přesně nebo náhradně splněnými přáními pak 82.79 %, se slněným jedním přáním, tak jak si děti napsaly či namalovaly pak 53,28%, s dvěma splněnými přáními 43,56 % dětí. Počet dětí, kterým se nepodařilo splnit přání tak, jak si je přály je 44.

A pokud chcete vidět, jak to vypadalo v okamžiku, kdy k nám přijel Ježíšek a předal dárky dětem, můžete se podívat na fotogalerii nebo přímo na stránky rozhlas.cz/hracky, kde najdete záznam celého odpoledne.

Děkujeme všem, kteří se sbírky Českého rozhlasu a společnosti TANGO Havlíčkův Brod zúčastnili, a také těm, kteří ji podpořili a projevili jí svou přízeň a pochopení.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace