Hostem stanice Dvojka bude Václav Klaus

1. únor 2016

Za mikrofon pořadu „Jak to vidí“ usedne 2. února bývalý prezident Václav Klaus. S šéfredaktorem a moderátorem Českého rozhlasu Dvojka Miroslavem Dittrichem bude hovořit například o migrační krizi či politice Evropské unie.

„Mezi diskutovaná témata bude patřit například nedávné výročí takzvaného arabského jara a jeho důsledky pro arabské země i evropskou civilizaci. Zabývat se budeme rovněž současnou migrační krizí a jejími dopady či snahou o reformu Evropské unie a jejím ekonomickým a sociálním systémem,“ řekl šéfredaktor stanice Dvojka Miroslav Dittrich.

Pořad „Jak to vidí“ vysílá Český rozhlas Dvojka pravidelně od pondělí do pátku a v neděli od 8:30 hodin. Hosty jsou uznávané osobnosti z nejrůznějších oblastí, které komentují aktuální dění ve světě, ve svých oborech, ale hovoří i o vztahu k věcem všedním. Speciální nedělní vysílání se pak zaměřuje na etická a duchovní témata.

V pořadu „Jak to vidí“ komentují aktuální dění například také kardinál Dominik Duka, rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima, geolog Václav Cílek, ředitel Centra pro teoretická studia Univerzity Karlovy a Akademie věd ČR David Storch, novinář a vysokoškolský učitel Metropolitní univerzity Praha Břetislav Tureček nebo komentátor Českého rozhlasu Jan Petránek. Seznam všech osobností je k dispozici na webu stanice Dvojka.

Spustit audio