Hostem Telefonotéky bude ministr kultury Herman

11. květen 2015

Hostem pořadu Telefonotéka, který vysílá stanice Vltava, bude ve čtvrtek 14. května od 9:50 do 11:30 ministr kultury Daniel Herman. Představí se nejen jako člen vlády, ale i jako člověk se zájmem o historii a širší společenské i kulturní dění.

Posluchači mohou své dotazy zasílat na adresu: reflektor@rozhlas.cz.

„Telefonotéka - živě vysílaný pořad se značným podílem hudby - nabízí posluchačům Českého rozhlasu Vltava setkání s osobnostmi kultury i se zástupci dalších oblastí společenského života, kteří mají vztah ke kultuře a uvažují o ní. Daniel Herman k nim nepochybně patří nejen díky své funkci ministra odpovědného za kulturní politiku,“ uvedl šéfredaktor stanice Vltava Lukáš Hurník.

Ministr kultury Daniel Herman v minulosti několik let působil jako sekretář kardinála Miloslava Vlka. Po absolvování studijní stáže v Německu a USA byl v letech 1996-2005 mluvčím České biskupské konference. Později se stal ředitelem Ústavu pro studium totalitních režimů.

Stanice Vltava vysílá Telefonotéku každý všední den dopoledne od 9:50 do 11:30. Do živého vysílání se mohou telefonicky zapojit posluchači, součástí pořadu je i soutěž o CD. Mezi hosty patří osobnosti z různých kulturních oblastí - hudebníci, malíři, literáti či filmaři. Jejich spektrum pak mohou obohacovat svou účastí i významní vědci či lékaři a další. Jedno však mají všichni společné: kulturní pohled na svět v tom nejširším smyslu slova. V pořadu je také velký prostor věnován hudbě, kterou z velké části vybírají přímo hosté.

Spustit audio