Hovory z Lán budou o Číně či uplynulých volbách

31. říjen 2014

Český rozhlas odvysílá 2. listopadu další díl Hovorů z Lán s prezidentem Milošem Zemanem. Mezi tématy bude mimo jiné zahraniční cesta hlavy státu do Číny, podzimní komunální a senátní volby či udílení státních vyznamenání. Na otázky moderátora Jana Pokorného bude Miloš Zeman odpovídat po sedmnácté hodině.

„Budeme se prezidenta Zemana ptát například na to, v čem je podle jeho názoru Čína úspěšná. Požádáme ho i o zhodnocení letošních podzimních voleb do zastupitelstev měst a obcí a do třetiny Senátu. Detailněji bychom s ním rádi probrali také ocenění osobností při příležitosti oslav 28. října,“ řekl šéfredaktor Jan Pokorný.

Obnovené Hovory z Lán s Milošem Zemanem vysílá Radiožurnál pravidelně jednou za čtvrt roku. Původní Hovory z Lán s Václavem Havlem poprvé rozhlas odvysílal v březnu 1990. Nedělní Hovory z Lán pak po osmi letech vystřídal sobotní měsíčník Rozhovory v Lánech, kde kromě prezidenta promlouvali další politici, filozofové a umělci.

„Myšlenka k návratu Hovorů z Lán vzešla během přímé volby hlavy státu. Jako stanice média veřejné služby považujeme za logické, že je součástí našeho programu i pravidelný rozhovor s prezidentem republiky,“ dodal Jan Pokorný. Formát, kdy se ve vysílání Českého rozhlasu prezident vyjadřuje k celospolečensky zásadním otázkám, byl obnoven loni po více než 13 letech.

Jiří Hošna
tiskový mluvčí

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace