Karel Gott a Jiřina Bohdalová rozšířili řady Ježíškových vnoučat

8. prosinec 2017

V prostorách Českého rozhlasu se splnilo další přání. Senioři napříč celou Českou republikou, kteří si přáli setkání s Karlem Gottem a Jiřinou Bohdalovou, se se svými oblíbenci setkali osobně. Karel Gott a Jiřina Bohdalová se tak zařadili mezi Ježíškova vnoučata, kterých je již více než deset tisíc.

Všem seniorům z nejrůznějších koutů celé České republiky, kteří si přáli setkání s nejúspěšnějším českým zpěvákem všech dob Karlem Gottem a fenomenální herečkou Jiřinou Bohdalovou, se v prostorách Českého rozhlasu splnil sen. Společné setkání s předními ikonami české hudební a herecké scény, jež celá desetiletí prostřednictvím písní, televizních a divadelních vystoupení rozdávají radost, se neslo v klidné adventní atmosféře. Karel Gott a Jiřina Bohdalová společně hovořili o světlých i stinných stránkách, jež jsou spojené s výkonem jejich povolání. Na řadu přišlo i téma související s vánočními recepty a oba protagonisté si na svůj účet neodpustili vtipnou poznámku související s projektem Ježíškových vnoučat, kdy prohlásili, že nejsou zrovna nejnovějším vánočním dárkem. Po příjemném povídání nastala autogramiáda a společné focení. Na otázku redaktorky Českého rozhlasu, jaké to je být dárkem, Karel Gott odpověděl: „Je to velká zodpovědnost. Dárek totiž může i zklamat, a to je potom smutné na dost dlouho. Anebo může dárek potěšit, a to také na hodně dlouho. Doufám proto, že jsme s Jiřinou dnes udělali radost,“ vysvětlil Karel Gott, proč se stal Ježíškovým vnoučetem.

Do dnešního dne splnila Ježíškova vnoučata téměř 10 400 přání babiček a dědečků, kteří svou aktuální životní etapu prožívají v domovech pro seniory na nejrůznějších místech České republiky. Běžná i originálnější přání jak v hmotné, tak zážitkové podobě lze darovat osobně nebo poslat. „Dva týdny před Vánocemi je na tematickém webu jeziskovavnoucata.cz k dispozici seznam posledních 293 přání, která lze ještě splnit,“ řekl šéfredaktor Zpravodajství a publicistiky Českého rozhlasu a vedoucí projektu Ježíškova vnoučata Martin Ondráček.

Více informací na webu www.jeziskovavnoucata.cz nebo na sociální síti Facebook @jeziskovavnoucata.

Spustit audio