Klezmer na vlnách ČRo Ostrava

30. květen 2014

Série Radio Ostrava Live pokračuje po prázdninových měsících dalším koncertem v přímém přenosu. Ve čtvrtek 16. září v 18.00 hodin se v hudebním studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava živě představí klezmerová kapela SIMCHA.

Kapela SIMCHA měla v ostravském studiu vystoupit již v březnu, ale z důvodů nemoci byl koncert přesunut právě na 16. září.
Hebrejské slovo simcha v překladu znamená radost a radost chtějí muzikanti z této kapely prostřednictvím své hudby, dle svých slov, předávat dále publiku. Ostravská kapela Simcha vznikla na podzim 2007 a aktivně v podobě koncertů působí od února 2008. Většina členů kapely se hudbě věnuje profesionálně, a jak píší na svých internetových stránkách …Přestože jejich hudební kořeny jsou poměrně pestré a sahají až k hudbě klasické, folku a folklóru, nakonec se spojily právě v hudbě židovské…
Dívčí část kapely se poznala ve známém ostravském vokálním sboru Adash, který se věnoval interpretaci židovských písní. Také byly členkami Adash Klezmer Ostrava, se kterou v srpnu 2007 sbíraly zkušenosti na mistrovských kurzech židovské hudby KlezFest v Londýně.
Seskupení Simchy prošlo několika proměnami, nyní hraje ve složení: Gabriela Myslikovjanová, Krystyna Przyhoda, Tereza Pobucká, Lenka Smyčková, Jaroslav Podžorski a Jindřich Schwarz.

Klezmerová kapela SIMCHA zahraje exkluzivně v přímém přenosu ve čtvrtek 16. září od 18.05 do 19.00 hodin. Pro návštěvníky studia 1 pak bude koncert dále pokračovat. Vstupenky v hodnotě 50,- Kč lze zakoupit v obvyklém ostravském předprodeji a na recepci ČRo Ostrava. Série Radio Ostrava Live bude pokračovat v říjnu koncertem kapely FILIP M.

Český rozhlas Ostrava naladí posluchači na frekvencích: REGION 99,0 FM * Ostravsko 107,3 FM * Třinecko 105,3 FM * Opavsko 102,6 FM * Bruntálsko 95,5 FM nebo také na internetových adresách: www.rozhlas.cz/zive a www.play.cz/cesky-rozhlas-ostrava.

Spustit audio