Kulinářská soutěž regionálních stanic Českého rozhlasu Pochoutkový rok zná vítěze

11. prosinec 2017

Slavnostní vyhlášení soutěže Českého rozhlasu s názvem Pochoutkový rok, které se uskutečnilo v neděli 3. prosince v prostorách Divadla Radka Brzobohatého, bylo premiérově odvysíláno tuto neděli na regionálních stanicích Českého rozhlasu. Porotci ve složení Naďa Konvalinková, Jaroslav Sapík a Pavel Pospíšil ocenili tři nejlepší recepty ze 40 finálových, jež postupně vybírali v průběhu celého roku.

První místo získala Lenka Glogarová z Krupky za 90 let starý recept na cibulového králíka, druhá příčka patří Miroslavě Pechalové z Trutnova za sladké bramborové řezy a pomyslnou bronzovou medaili si za recept krkonošského kysela odnesl Josef Kopecký z Dolní Malé Úpy. Cenu posluchačů s 2051 hlasy na webu Pochoutkovýrok.cz získala Anna Pytlíková z Holýšova za skořicový pletenec. Cenu přímo z rukou generálního ředitele Českého rozhlasu René Zavorala převzala Soňa Benešová z Jablonce nad Nisou, která byla vylosována ze všech, kteří v anketě o nejlepší recept hlasovali.

Posluchači regionálních stanic Českého rozhlasu zasílali od prosince 2016 rodinné recepty, které dědí z generace na generaci. Od února letošního roku pravidelně zasedala porota ve složení Naďa Konvalinková, Pavel Pospíšil a Jaroslav Sapík, kteří z došlých receptů vybírali na každý týden jeden recept. „Pochoutkový tým, který tvořil Patrik Rozehnal, Martin Čuřík a Honza Chlaň, následně v průběhu roku navštívil celkem 40 domácností po celé České republice a posluchačům zprostředkovali přípravu domácích jídel podle rodinných receptů,“ vysvětlil ředitel Regionálního vysílání Jan Menger.

V průběhu slavnostního večera, během kterého vystoupili Pavel Vítek, Petra Janů, Josef Zoch, Ilona Csáková, Jana Chládková a Marcel Zmožek, pokřtila porota nový kalendář Pochoutkového roku 2018 obsahující všech 40 finálových receptů a zároveň vyhlásila nový ročník Pochoutkového roku 2018.

Spustit audio