Martin Veselovský získal ocenění v soutěži Tweet roku

7. červen 2013

Twitterový účet moderátora Českého rozhlasu Martina Veselovského (@veselovskyma) získal v soutěži Tweet roku ocenění v kategorii Objev roku. Odborná porota vybírala v této kategorii z deseti nejzajímavějších twitterových účtů, které vznikly během uplynulého roku.

Moderátor Martin Veselovský, který v Českém rozhlase moderuje Dvacet minut Radiožurnálu, se v souboji o titul Objev roku utkal například s twitterovým účtem Roberta Záruby nebo Andreje Babiše. Tyto tři účty nakonec skončily na společném prvním místě. Cenu za Martina Veselovského převzal Miloslav Hamřík, social media editor Radiožurnálu.

„Se sociálními sítěmi jsem nebyl vůbec kamarád, k tweetování jsem byl vlastně přinucen. Kolega z Radiožurnálu Jan Pokorný říkal, že by bylo hezké, abych během prezidentských voleb tweetoval. Najednou jsem zjistil, že mám po půl roce čtyři a půl tisíce odběratelů, což je velký závazek. Twitter teď navíc v době záplav funguje jako neocenitelný informační zdroj,“ říká Martin Veselovský.

Martin Veselovský si účet na sociální síti Twitter založil 3. prosince 2012. Jeho krátké zprávy sleduje přes 4500 odběratelů. Předstihl tak oficiální účty Radiožurnálu (@Radiozurnal1) i Českého rozhlasu (@CRozhlas).

Význam Twitteru v České republice roste. Pravidelně se zvyšuje počet lidí, kteří zde vedou konverzaci, své názory tu zveřejňují i vlivné osobnosti z nejrůznějších oblastí života české společnosti. Pořadatelé soutěže, mezi nimiž je server o českém internetu Lupa.cz, PR agentura AC&C a server Klábosení.cz, se rozhodli poukázat na význam českého Twitteru a každoročně přinášet pod značkou Tweet roku výčet toho nejlepšího za uplynulý rok. Kromě kvantitativních žebříčků, hodnocených na základě exaktní analýzy, jsou součástí ankety kategorie známkované veřejností. Další kategorie, jako například Objev roku nebo Firemní účet roku, hodnotí odborná porota složená z osobností českého internetu.

Více informací o soutěži Tweet roku najdete na www.tweetroku.cz.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace