Miloš Zeman v rozhovoru upozornil na člověka podezřelého ze spolupráce s teroristickými organizacemi.

11. leden 2017

Informaci o výskytu podezřelé osoby propojené s teroristickými islámskými organizacemi na našem území sdělil dnes prezident republiky Miloš Zeman v pořadu Interview Plus. Moderátor pořadu Michael Rozsypal upozornil, že toto prohlášení může vyděsit společnost.

„Právě proto jsem neřekl jeho jméno. To už by bylo porušení, a jestliže jenom řeknu, že je z Maghrebu, tak vy jistě víte, že Maghreb zahrnuje Maroko, Tunisko, Alžírsko, a dokonce Libyi, tak tato informace je natolik neurčitá, že nikoho, kromě tohoto člověka neohrožuje, ale já bych si dokonce přál, aby byl ohrožen“, reagoval v rozhovoru prezident Miloš Zeman.

Exkluzivní rozhovor stanice vysílala ve středu v pořadu Interview Plus. Nejzajímavější pasáže, poslech rozhovoru, jeho celý přepis nebo videozáznam je k dispozici pod tímto odkazem.

„V Interview Plus se snažíme zasazovat aktuální dění do kontextu a jít do hloubky. S editorem pořadu Petrem Dudkem jsme si pro rozhovor s prezidentem republiky připravili několik aktuálních témat, která jsou podle nás důležitá. S prezidentem jsem tedy mluvil o rozpočtu, daních, riziku hackerských útoku v Česku, o tom, zda prezident rozděluje nebo spojuje společnost,“ uvedl moderátor pořadu Michael Rozsypal.

Celoplošná stanice Plus začala vysílat 1. března 2013, od 2. listopadu 2015 je dostupná 24 hodin denně v pásmu VKV. Nabízí analytickou publicistiku, komentáře, diskuse a interaktivní pořady. Analyzuje současnost a aktuální dění v širších souvislostech společenských, historických, ekonomických či kulturních. Český rozhlas Plus je také informačním kanálem pro témata z oblasti vědy a techniky nebo historie.

Veškeré informace o stanici a jejím programu jsou k dispozici na webových stránkách plus.rozhlas.cz.

Spustit audio