Mistr zednický Jakub Bursa očima Ivany Řandové

10. červen 2014

Jakub Bursa mistr zednický očima fotografky Ivany Řandové. Přijďte se podívat fotografie výrazně tvarovaných štítů tradiční jihočeské lidové architektury. Na otevření výstavy vás rádi přivítáme ve středu 11. června od 17 hodin v denní kavárně v budově Českého rozhlasu České Budějovice v ulici U Tří lvů 1.

Výstava fotografií navazuje na novou publikaci Jakub Bursa a jihočeská venkovská architektura, kterou vydalo Nakladatelství Hrad Strakonice a Památkový ústav v Českých Budějovicích. Kolektiv autorů podává naprosto nové a objevné informace o fenoménu Jakuba Bursy a také mapuje rozvoj jihočeské lidové architektury v okresech Prachatice a Strakonice.

Propagací knihy je právě putovní výstava fotografií s názvem Mistr zednický Jakub Bursa očima Ivany Řandové z rodu Bursova. Ta byla k vidění od roku 2013 např. ve Strakonicích, Prachaticích, Vimperku, Vlachově Březí a naposledy letos v Senátu Parlamentu ČR.

Výstavu si můžete prohlédnout u šálku dobré kávy v pracovních dnech mezi 9. a 18. hodinou ve Výstavním prostoru denní kavárny v budově Českého rozhlasu České Budějovice v ulici U Tří lvů 1. Trvá do konce června.

Další informace i mnoho praktických tipů je k dispozici na webových stránkách budejovice.rozhlas.cz a na facebook.com/cbrozhlas.

Spustit audio