Nová smlouva na distribuci VKV zajistí Českému rozhlasu kvalitnější služby za méně peněz

28. leden 2015

Vítězem veřejné soutěže, kterou vypsal Český rozhlas na distribuci vysílání v sítích VKV, se staly České Radiokomunikace. Aktuální smlouva zajistí Českému rozhlasu a jeho posluchačům kvalitnější služby. V jeho rozpočtu pak bude představovat úsporu více než čtyř milionů korun ročně.

„Cílem soutěže a nové smlouvy bylo zajistit technicky kvalitnější a bezpečnější distribuci signálu, než je vysílání přes satelit. Dále jsme chtěli aktualizovat a sjednotit technické a provozní podmínky vysílačů. Díky nové smlouvě bude moci Český rozhlas svým posluchačům poskytovat kvalitní služby, které nebudou ohrožovat výpadky. Obzvláště důležité je to při krizových situacích, jako jsou například povodně. Zároveň jsme díky jednomu dodavateli získali výhodnější podmínky a zjednodušili smluvní vztahy, kterých dříve bylo bezmála 40,“ řekl Michal Koliandr, náměstek generálního ředitele pro správu a provoz.

Na základě veřejné soutěže o nejvýhodnější nabídku s názvem „Provoz komplexní služby vysílání a distribuce rozhlasových programů v sítích VKV“ vybral Český rozhlas dodavatele, který bude zajišťovat provoz komplexní služby vysílání a distribuce rozhlasových programů v sítích všech VKV vysílačů na celém území ČR. Předpokládaná doba plnění smlouvy je stanovena do 31. 10. 2025. Vlastní rozsah služby se ale může v čase měnit podle potřeb Českého rozhlasu, vývoje a perspektivy analogového rozhlasového vysílání.

Spustit audio