Novým šéfredaktorem Rádia Česko bude Václav Sochor

13. prosinec 2010

Šéfredaktorem Českého rozhlasu Rádio Česko bude od 1. ledna 2011 Václav Sochor. Nahradí tak Roberta Břešťana, který po necelých dvou letech odchází do týdeníku Ekonom.

Václav Sochor, který v médiích působí od roku 1994, se vrátil do Českého rozhlasu jako moderátor autorských pořadů a zpravodajských pásem na Rádiu Česko a Radiožurnálu v lednu tohoto roku.

V posledních letech se aktivně věnuji především médiím a marketingové komunikaci a v rámci průřezového předmětu Mediální výchova učím studenty, jak mají vypadat veřejnoprávní média. Nabídku zužitkovat nabyté zkušenosti i v praxi by bylo těžké odmítnout,“ říká k volbě Václav Sochor.

Václav Sochor je výborný novinář a navíc má zkušenosti s vedením týmu,“ dodává ředitelka zpravodajských stanic Českého rozhlasu Hana Hikelová.

Rádio Česko je zpravodajsko-publicistickou stanicí Českého rozhlasu. Vysílá denně 6 hodin autentického programu s nulovým podílem hudby. „Začátkem roku, zhruba od února, bychom rádi rozšířili naše vysílání i na dobu mezi 11 a 13 hodinou, i když to bude jen v rámci digitálního vysílání a na internetu,“ doplňuje Hana Hikelová.

Václav Sochor (*1973 v Praze) v médiích působí od roku 1994, začínal v zahraniční redakci tehdy nově vzniklé TV Nova, v roce 1995 spolu-zakládal kancelář české redakce BBC v Praze, o rok později odjel pracovat do Londýna. Jako redaktor a moderátor BBC pracoval až do roku 2006 (od 2001 zpět v Praze). Po zániku české redakce uváděl v Českém rozhlase pořad Radioforum, pro ČT magazín Média a svět. Stál u zrodu zpravodajské televize Z1 coby vedoucí zahraniční redakce a moderátor pořadu Z1 Marketing. V letech 2007-2009 byl šéfredaktorem odborného týdeníku Strategie (a oborových měsíčníků Marketingový magazín a Polygrafie revue). V lednu 2010 se vrátil do Českého rozhlasu jako moderátor autorských pořadů na Rádiu Česko a Radiožurnálu a zpravodajských pásem. Je autorem školních osnov průřezového předmětu Mediální výchova a medializace. Václav Sochor vystudoval politologii na FSV UK a marketingový institut CIMA.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace