Ocenění Neviditelný herec získali Taťjana Medvecká a Norbert Lichý

10. říjen 2016

V jubilejním dvacátém ročníku ankety Týdeníku Rozhlas o nejpopulárnější herecké výkony Neviditelný herec zvítězili Taťjana Medvecká a Norbert Lichý. Výsledky byly v sobotu před polednem vyhlášeny v přímém přenosu pořadu Tobogan na Dvojce Českého rozhlasu. Slavnostní akcí provázel moderátor Aleš Cibulka.

Anketu vyhlásily Týdeník Rozhlas a Český rozhlas už podvacáté a příležitost hlasovat pro svého oblíbeného umělce si nenechaly ujít více než čtyři tisíce posluchačů a čtenářů Týdeníku Rozhlas.

Cenu čtenářů Týdeníku Rozhlas za nejoblíbenější rozhlasovou realizaci získaly knihy Himmlerova kuchařkaa Motýlek. Taťjana Medvecká načetla první z nich v režii Ivana Chrze, Norberta Lichého režíroval Tomáš Soldán.

„Četba na pokračování je vůbec jedna z nejsložitějších disciplín, protože jste v rozhlase sám, se spoustou textu a máte ho nějak zpřístupnit posluchači. V tomto případě to navíc bylo zahlceno velkou spoustou reálií, cizích slov, cizích jmen, takže to bylo opravdu velmi, velmi náročné,“ uvedla po převzetí ceny v budově Českého rozhlasu v pražské Vinohradské ulici Taťjana Medvecká.

V kategorii hereček se jako druhá umístila Daniela Kolářová za roli Paní A ve hře Řečiště, na třetí příčce se umístila Dana Černá, která byla nominována za četbu z knihy Muzeum opuštěných tajemství.

Další místa v mužské kategorii obsadili Viktor Preiss za roli Václava Talicha ve hře Má protentokrát obsazená vlast a Ivan Trojan za četbu z knihy Emil Běžec a titulní roli ve hře Fernando Krapp mi napsal dopis.

Za dobu trvání ankety Neviditelný herec se vítězi stali například Viktor Preiss, Josef Somr, Luděk Munzar, Ivan Trojan, Tomáš Töpfer, Vilma Cibulková, Eliška Balzerová, Daniela Kolářová nebo Simona Stašová.

Spustit audio