Od 1. března vysílá Český rozhlas Dvojka na středních vlnách jen do 16:00 hodin

1. březen 2013

V souvislosti se vznikem stanice Český rozhlas Plus dochází od 1. března k úpravě vysílání Českého rozhlasu Dvojky na středních vlnách. Od tohoto dne je možné poslouchat pořady Dvojky v této platformě jen do 16:00 hodin namísto předchozích 18:00 hodin. Vysílání se pak na střední vlny vrátí opět po půlnoci. Posluchači o své pořady však rozhodně nepřicházejí.

Omezení vysílání na středních vlnách se nově týká těchto pořadů:
pondělí až pátek: Jak to vidíte?, Písničky od srdce
sobota: Stříbrný vítr, Písničky od srdce
neděle: Láska za lásku, Hvězdný prach, Písničky od srdce

V žádném případě se však omezení vysílání na středních vlnách (SV) netýká zrušení pořadů, které Dvojka v době mezi 16:00 a 18:00 vysílá. Tyto pořady zůstanou nadále zachovány.

Český rozhlas Dvojka již dlouhodobě upozorňuje své posluchače na alternativní možnosti poslechu, a to nejen v okamžiku omezení vysílání na středních vlnách, ale i v ostatních hodinách. Posluchačům je vysílání k dispozici 24 hodin denně na VKV (FM) vysílačích. Dvojku naladí rovněž na svém televizoru po celé České republice, dále prostřednictvím satelitu (DVB-S - družice Astra 3A na pozici 23,5° východně) nebo na internetu: dvojka.rozhlas.cz. V rámci moderních technologií pak v systému digitálního rozhlasového vysílání DAB+.

Český rozhlas plní přání mnohých posluchačů a přináší jim stanici mluveného slova Český rozhlas Plus. Mezi posluchači Dvojky Českého rozhlasu je mnoho těch, kteří preferují mluvené slovo a zároveň mají rádi i kvalitní hudbu, tzv. evergreeny, tedy melodie věčně zelené. Od prvního března se obě stanice potkají na středních vlnách. Celý den až do šestnácté hodiny to bude Dvojka a po šestnácté až do půlnoci to bude Plus. Přeji tomuto rozhlasovému manželství hodně štěstí. A douška pro posluchače, pro které je Dvojka jednoznačnou jedničkou: přelaďte si na velmi krátké vlny. Dvojka má pokrytí na 85% území České republiky. Tam uslyšíte Dvojku kvalitně a bez přerušení 24 hodin denně. A taky se podívejte na nové logo Dvojky. Je v barvě fialové a jak mi před pár dny ve Stříbrném větru řekla malířka Ivana Kotýnková, fialová je barva optimistická,“ uvedl Jaromír Ostrý, šéfredaktor Českého rozhlasu Dvojka.

Protože si uvědomujeme, že tato změna bude pro mnohé posluchače zásadní, připravili jsme na stránkách dvojka.rozhlas.cz odpovědi na vybrané otázky, které mohou být posluchačům užitečné. Pokud ani v nich nenajdou informace, které je zajímají, mohou využít posluchačskou linku 221 551 328 (po - pá 8:30 - 17:00 hod.) nebo email: info@rozhlas.cz. Dotazy je možné zaslat také poštou na adresu: Český rozhlas, Vinohradská 12, 120 99, Praha 2.

Další informace naleznete na dvojka.rozhlas.cz

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace