Pětkrát volební středa s Martinem Veselovským na Radiožurnálu - poprvé 15. září v Brně

14. září 2010

Radiožurnál navštíví s týmem Martina Veselovského Brno, České Budějovice, Horní Jiřetín, Ostravu a nakonec Prahu, aby posluchače v předvolebních diskusích seznámil s kandidáty do komunálních voleb. Odvysílá reportáže ze statutárních měst a přinese informace, jak se dařilo v uplynulém volebním období. Od 15. září do 13. října uslyšíte diskuse každou středu vždy od 17 hodin v přímém přenosu na Radiožurnálu!

Na maratón šestnácti diskusí připravených před květnovými parlamentními volbami, naváže Radiožurnál diskusemi před říjnovými komunálními a senátními volbami (15. a 16. října 2010). Pětkrát vyjede moderátor Dvaceti minut Radiožurnálu Martin Veselovský se svým týmem za voliči, kteří se budou moci ptát přímo svých kandidátů.

Své dotazy je možné hostům posílat také prostřednictvím e-mailové adresy volby@rozhlas.cz nebo přes facebook Dvaceti minut Radiožurnálu. Každou předvolební diskusi je možné kromě vysílání Radiožurnálu poslouchat také na internetu a v živém videopřenosu na zpravy.rozhlas.cz. Hodinu před půlnocí odvysílá záznam debaty Český rozhlas 6.

V den vysílání každé z diskusí budou na programu navíc dvě reportáže, ve kterých seznámí Radiožurnál posluchače s nejpalčivějšími problémy, o kterých pak budou hosté Martina Veselovského diskutovat. První reportáž zazní každý všední den v 7.20 hodin (repríza: těsně před diskusí v 16.50 hodin) a druhou v poledních Ozvěnách dne.

Reportáže ze statutárních měst České republiky

Volbám budou předcházet také reportáže ze všech 24 statutárních měst na téma Co se povedlo a nepovedlo v uplynulém volebním období. Radiožurnál je odvysílá od pátku 10. září do středy 13. října každý všední den v 11.15 hodin v Dopoledním Radiožurnálu.

Středeční diskuse Martina Veselovského:

Ve středu 15. září se v Moravské zemské knihovně v Brně sejde Martin Veselovský se sedmi kandidáty:

ODS: Robert Kotzian
ČSSD: Roman Onderka
TOP 09: Irena Matonohová
KSČM: Helena Sýkorová
Věci veřejné: Petra Quittová
KDU-ČSL: Daniel Rychnovský
Strana zelených: Martin Ander


Diskuse budou pokračovat v následujících termínech a městech:
22. září
České Budějovice, Český rozhlas České Budějovice, U Tří lvů 1
(diskusi vysílá v přímém přenosu také stanice ČRo České Budějovice)

29. září
Horní Jiřetín, restaurace Pošta, Mostecká 34
(diskusi vysílá v přímém přenosu také stanice ČRo Sever)

6. října
Ostrava, Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2

13. října
Praha 2, Atrium Studiového domu Českého rozhlasu, Římská 13
(diskusi vysílá v přímém přenosu také stanice ČRo Regina)

Upozornění: Začátek vysílání diskusí je vždy v 17 hodin. Prosíme zájemce o účast, aby se dostavili nejpozději v 16.40 do místa konání.




Mgr. René Zavoral
ředitel Odboru komunikace a vnějších vztahů
Český rozhlas
Tel. 22 155 1310

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace