Přímý přenos koncertu Noela Gallaghera exkluzivně na Radiu Wave

17. březen 2015

Radio Wave tento čtvrtek 19. března od 21:00 odvysílá v přímém přenosu koncert britského zpěváka a kytaristy Noela Gallaghera (ex-Oasis) z německého Dusseldorfu. Jedná se o jeden z prvních koncertů z turné k právě vydanému albu Chasing Yesterday.

Přesně před dvaceti lety patřil Noel Gallagher k největším hvězdám kytarového světa - společně se svým bratrem Liamem a dalšími spoluhráči z kapely Oasis zrovna chystal vydání druhé desky (What’s The Story) Morning Glory?, která se dodnes objevuje v přehledech nejlepších britských nahrávek všech dob a málokdo tehdy pochybovala o tom, jak vypadá rokenrolová hvězda devadesátých let. Nebyl by to ale rokenrol, kdyby sebou nepřinášel spoustu pádů: kapela Oasis se po vydání veleúspěšných prvních dvou desek vehementně snažila na jejich úspěch navázat, výsledkem ale byly jenom stále průměrnější desky a stále vyhrocenější konflikty mezi oběma bratry. Pomalý odchod Oasis z výsluní nemohl nakonec dopadnout jinak, než rozpadem skupiny, ke kterému rozhádaní bratři konečně svolili v roce 2009. Oba se poté vydali na sólovou dráhu, přičemž je už teď jasné, kdo do ní vstoupil pravou nohou. Zatímco Liamova kapela Beady Eye ukončila činnost loni, Noel Gallagher’s High Flying Birds mají zrovna na kontě čerstvé album Chasing Yesterday, na kterém se Noel vyznává ze své lásky k psychedelickému rocku.

Právě tuhle desku představí Noel Gallagher na vystoupení v dusseldorfské Mitsubishi Electric Halle ve čtvrtek 19. března, které vám díky Evropské vysílací unii budeme moct jako jediné české rádio nabídnout v přímém přenosu.

Koncert Noela Gallaghera naladíte ve čtvrtek od 21:00 na wave.cz, v digitálním rozhlase DAB, v televizi, v kabelovkách, na satelitech nebo v mobilní aplikaci iRadio.

Spustit audio