Rádio Retro vysílá od 1. července na vlně dobrodružství

29. červen 2017

Spolu s prvním prázdninovým dnem spustí Český rozhlas další tematický digitální stream Rádia Retro, který tentokrát připomene archivní pořady týkající se léta a cestování, ale také fantazie. Lucie Výborná a Tomáš Černý uvedou 28 hodin nahrávek z let 1935 až 1995.

Digitální stream Rádio Retro, na kterém mohou posluchači naladit archivní materiály, přinese v období července a srpna bohatý výběr historických snímků se zaměřením na léto a prázdniny. „Prázdninovým Rádiem Retro mimořádně potěšíme každého, kdo má v sobě jen kapku dobrodružné krve. Posluchači se mohou těšit na cestování po světě, objevování nových koutů Země, dobrodružství na moři i v horách, trampování a turistiku. Ve vysílání projdeme snad všechny kontinenty a návdavkem se podíváme i do bájné Atlantidy nebo starověké Tróji. Čas na Rádio Retro se zkrátka milovníkům dálek a rozmanitých letních aktivit opravdu vyplatí najít,“ uvedla ředitelka Programu Eva Hazdrová Kopecká.

V prázdninovém programu se objeví například více než dvacetiminutová reportáž z roku 1935 o mladých mužích sdružených ve společnosti zvané YMCA, kteří se účastní ohně Velké rady, či série učebnicových pásem Františka Gela z konce padesátých let minulého století o Atlantidě nebo o objevení Tróji. Z vědecko-populárního pořadu Meteor byly vybrány reportáže z druhé půlky šedesátých let vzniklé v Africe při lovu slonů.

Rádio Retro Na vlně dobrodružství“ vedle mnoha témat oddychových přináší také setkání s pořady reflektujícími události. Pásmo Silnější než smrt například vypráví o tragédii horolezecké expedice, která v roce 1970 doplatila na zemětřesení pod horou Huascarán. Posluchači také mohou vyslechnout hru faktu Cesta vede tmou o objevení největšího jeskynního systému v ČSSR z počátku osmdesátých let. A Miloslav Stingl bude číst ze svého cestovního deníku o putování po Mikronézii. Celkově je připraveno 28 hodin nahrávek pořízených v letech 1935 až 1995.

Rádio Retro vysílá na webu rozhlas.cz, v síti pozemního digitálního vysílání DAB a také na satelitu. Prázdninový výběr pořadů končí 31. srpna.

Spustit audio