Radio Wave slaví deset let od startu vysílání

7. leden 2016

Ve středu 13. ledna oslaví Radio Wave desetileté výročí vysílání. Český rozhlas spustil novou stanici určenou zejména mladým a mladě smýšlejícím posluchačům 13. ledna 2006 přesně ve 13 hodin a 13 minut ve vinohradském studiu. V rámci oslav se mohou posluchači těšit na výběr největších hitů, nejúspěšnějších příspěvků a také na narozeninovou party v pražském klubu MeetFactory.

"Spuštěním stanice Radio Wave odčinil Český rozhlas dluh vůči mladé generaci, pro kterou do té doby v rozhlasovém éteru neexistovalo kvalitní vysílání. Za deset let se z Radia Wave stal respektovaný projekt zahrnující celé spektrum multimediálních formátů. Naším cílem je, aby stanice nadále byla vývojovou laboratoří propojující audiovizuální obsahy s on-line prostředím a sociálními sítěmi a vytvářející obsahy i pro některé další stanice,“ uvedl náměstek pro program a vysílání René Zavoral.

Desáté narozeniny oslaví Radio Wave 13. ledna ve svátečním vysílání, v němž posluchači uslyší gratulace fanoušků i osobností blízkých Wavu. Z éteru zazní největší hudební hity Radia Wave, nejúspěšnější příspěvky v historii stanice i skladby na přání. Narozeninový obsah bude i na webu Radia Wave, o jehož speciální vizuální podobu se postarali výtvarníci Jiří Franta a David Böhm.

Příznivci a posluchači Wavu jsou zváni také na narozeninovou party, která se uskuteční 16. ledna v pražském klubu MeetFactory a vystoupí na ní syrský zpěvák Omar Souleyman.

„Značkou Deset let Radia Wave spojíme v průběhu roku i další připravované akce. Za nejvýraznější považuji otevření nového proskleného vysílacího studia na Vinohradské ulici, které plánujeme na 11. dubna. Wave tak bude zase o krok blíže svým posluchačům, a to doslova,“ řekla šéfredaktorka Radia Wave Iva Jonášová.

Radio Wave je stanice zaměřená na hudbu, životní styl, trendy, kulturu, nové technologie a občanské aktivity. Stanici si je možné naladit v digitálním vysílání a na internetu. Od února 2015 vysílá také na FM na stanici Českého rozhlasu Vltava, a to každý den od 19 do 20 hodin.

Spustit audio