Radiožurnál nabídne od ledna nový pořad Lucie Výborné

29. prosinec 2016

Od ledna 2017 budou moci posluchači Radiožurnálu poslouchat ve všední dny vždy od 9.00 do 10.00 hodin nový pořad Host Lucie Výborné. Oblíbená moderátorka, která rozhovory na Radiožurnálu vede od roku 2008, se tak bude moci věnovat výhradně svému vlastnímu pořadu. Zvát si bude i nadále hosty různých profesí a odborníky z nejrůznějších oborů a oblastí.

„Rozhovory Lucie Výborné už léta patří k tomu nejlepšímu, co je možné v českých rádiích slyšet. Proto si zaslouží vlastní pořad, který bude v hlavním vysílacím čase a ponese její jméno,“ uvedl šéfredaktor Radiožurnálu Ondřej Suchan.

Lucie Výborná dosud zpovídala zajímavé osobnosti v pořadu Host Radiožurnálu ve všední dny od 10 hodin. S novým pořadem nastává i posun do hlavního vysílacího času.

"Stále se mě ptají: ‚Je někdo, kdo u tebe ještě nebyl?‘ ‚A můžeš ještě?‘ A já si znovu uvědomuji, jak moc potřebuji neustále mluvit s lidmi, kterým o něco jde, kteří mají motivaci, směr, inspiraci, radost a často i neuvěřitelný životní příběh. Dávat takové lidi dál prostřednictvím rádia, je myslím skvělá služba," uvedla Lucie Výborná.

Jejími hosty byli například americký astronaut Andrew Feustel, nekorunovaný král atletiky Usain Bolt nebo španělský operní zpěvák José Carreras. Studio Radiožurnálu navštěvují také herci, zpěváci, doktoři, vědci nebo třeba cestovatelé, zkrátka lidé, kteří ovlivňují společenské dění nejen v České republice.

„Z tuzemských hostů mívají velké ohlasy osobnosti, které něco umí, ať jsou to doktoři, chirurgové, piloti a vůbec experti z nejrůznějších oblastí. Speciální kategorií jsou pak lidé, kteří vůbec nepatří do skupiny známých osobností, a přesto mnohdy zaujmou a reakce na ně jsou větší a dlouhodobější – jsou to lidé se silnými životními příběhy – například naposledy to byla třeba paní Miluška Havlůjová, bojovnice proti totalitě a dcera politického vězně,“ dodává dramaturg pořadu Martin Mašek.

Odvysílané rozhovory Hosta Radiožurnálu i zvukové záznamy nového pořadu budou moci posluchači najít na jeho stránce.

Spustit audio