Řízením Sekce správy a provozu Českého rozhlasu byl pověřen Tomáš Kollarczyk

18. květen 2015

Generální ředitel pověřil Tomáše Kollarczyka řízením Sekce správy a provozu Českého rozhlasu. Do jeho gesce budou spadat zejména ekonomické činnosti, ale také IT, technika či rozvoj digitálního rozhlasového vysílání.

„Tomáš Kollarczyk je dlouholetým zaměstnancem Českého rozhlasu. Zná dobře jeho prostředí i potřeby. Jeho úkolem bude zejména zlepšit procesy řízení sekce správy a provozu a samozřejmě pokračovat v nastoleném trendu ekonomické stabilizace Českého rozhlasu,“ uvedl generální ředitel Peter Duhan.

Jednačtyřicetiletý Tomáš Kollarczyk v Českém rozhlasu dosud zastával funkci obchodního a marketingového ředitele. Jedním z klíčových úspěchů činnosti týmu, který vede, je proměna obchodního modelu Českého rozhlasu a efektivita komerční činnosti v letech tržního útlumu na českém reklamním trhu. Na manažerských pozicích se v rozhlasu pohybuje od roku 2000, kdy nastoupil na pozici manažer marketingu a PR do Českého rozhlasu České Budějovice.

„Řízení sekce správy a provozu Českého rozhlasu je pro mě novou výzvou. Za hlavní cíle nově svěřené činnosti považuji odpovědné hospodaření, efektivní využívání finančních prostředků a další rozvíjení nastaveného systému controllingu. Český rozhlas musí být nadále v dobré ekonomické kondici, která umožní co nejlepší plnění veřejnoprávní role,“ uvedl Tomáš Kollarczyk.

Kollarczyk vystudoval Ostravskou univerzitu. Na Fakultě managementu Vysoké školy ekonomické se zabýval management a marketingem, na Ekonomické fakultě Jihočeské univerzity absolvoval studium ekonomie se zaměřením na strukturální politiku Evropské unie. V roce 2009 získal titul MBA na Czech management institute při ESMA Barcelona. V rámci programu Asociace pro mezinárodní otázky Praha a Německé kanceláře pro zahraniční politiku v Berlíně analyzoval ve výběrové česko - německé skupině řadu aktuálních společensko - ekonomických témat obou zemí.

Spustit audio