Rozhlas bude hospodařit s vyrovnaným rozpočtem 2,233 miliardy korun

19. prosinec 2014

Informace po zasedání Rady Českého rozhlasu ve středu 17. prosince 2014.

Rozpočet Českého rozhlasu na rok 2015 byl zpracován v souladu s ustanovením § 8, odst. 1, písm. b) zákona č. 484/1991 Sb., o Českém rozhlasu. Do rozpočtu na rok 2015 byly zapracovány všechny organizační změny realizované v roce 2014, personální plán na rok 2015, požadavky na naplnění vysílacího schématu jednotlivých stanic Českého rozhlasu, plánovaný počet evidovaných rozhlasových přijímačů včetně propočtu výnosů z rozhlasových poplatků, předpoklad výnosů realizovaných podnikatelskou činností, propočet potřebných režijních nákladů k zajištění provozu Českého rozhlasu a plán investičních výdajů.

Rozpočet na rok 2015 plně zabezpečuje vysílání 23 stanic Českého rozhlasu:
4 celoplošných stanic (ČRo Radiožurnál, ČRo Dvojka, ČRo Vltava, ČRo Plus),4 speciálních stanic (ČRo Radio Junior, ČRo Jazz, ČRo D-Dur, ČRo Radio Wave),
14 regionálních stanic (ČRo České Budějovice, ČRo Plzeň, ČRo Sever, ČRo Hradec Králové, ČRo Brno, ČRo Ostrava, ČRo Regina, ČRo Olomouc, ČRo Pardubice, ČRo Region, Vysočina, ČRo Karlovy Vary, ČRo Liberec, ČRo Zlín, ČRo Region, Středočeský kraj) a1 vysílání do zahraničí (ČRo Radio Praha).

Rozpočet Českého rozhlasu na rok 2015 je sestaven jako vyrovnaný se shodným objemem nákladů a výnosů ve výši 2 233,0 mil. Kč (bez daně z příjmů právnických osob).

V rozpočtu je zahrnuta finanční rezerva ve výši 5,0 mil. Kč na případné rozšíření ČRo Radia Plus s přechodem jeho vysílání na VKV. Další potenciální vícenáklady, resp. krytí mimořádných potřeb vzniklých během roku 2015, bude primárně hrazeno úsporami vytvořenými racionalizačními opatřeními v programových i servisních divizích.

Spustit audio