rozhlas.cz zcela v novém!

20. říjen 2010

Český rozhlas tento týden zprovoznil své webové stránky rozhlas.cz ve zcela nové moderní podobě. Změna se netýká jen grafiky, ale přibývá další obsah a mění se struktura webových stránek ČRo.

„Zcela nová je platforma třídění zvukových, textových a obrazových příspěvků všech stanic ČRo na tematických webech ČRo. Nový systém umožňuje třídit a automaticky promítat rozhlasové pořady a příspěvky ze stanic také na tematické weby Věda a technika, Příroda, Životní styl, Komentáře a další. Například kulturu nemusíte vyhledávat jednotlivě jen na webech ČRo 3 - Vltavy, Radia Wave a dalších stanic ČRo, ale najdete ji souhrnně také na webu Uměni a kultura. Přinášíme také další obsah. Na novém webu Archiv ČRo začínáme zpřístupňovat rozhlasové poklady, nové jsou i weby pro teenagery. Na adrese rozhlas.cz najdete řadu dalších novinek, říká Alexandr Pícha, ředitel Českého rozhlasu Internet.

Formáty živého vysílání na internetu, podcasty a audio archiv sdružuje nový web iRadio. Rozhlasové pořady také automaticky třídí na tematické weby. Značka iRadio, ke které se ČRo vrací po pěti letech, nahrazuje dosavadní Rádio na přání.

Ke změně struktury a podoby svého webu přistoupil Český rozhlas po 4 letech. Novou strukturu, navigaci, webové aplikace a prezentaci vyvinul malý tým programátorů a techniků divize ČRo Internet na platformě systému Datasec. Základní grafiku navrhlo studio Nýdrle. Většinu individuálních prvků a vizuálů vytvořil grafik ČRo Internetu. 12 tématických webů Českého rozhlasu edituje redakce ČRo Internetu.

Změna se různou měrou dotkla statisíců textových, zvukových a obrazových příspěvků na desítkách webů a stovkách rubrik stránek ČRo. V dosavadní podobě zatím zůstávají weby regionálních stanic. ČRo je zapojí do nové webové struktury a postupně převede do nové podoby zhruba do ledna 2011.


Mgr. René Zavoral
ředitel Odboru komunikace a vnějších vztahů
Český rozhlas
Tel. 22 155 1310

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace