Silvestr ve vysílání Českého rozhlasu

27. prosinec 2010

Silvestrovské vysílání Českého rozhlasu bude bohaté. Všechny stanice přinesou to nejlepší, co v průběhu roku 2010 natočily. Sáhneme i do rozhlasového archívu pro to nejlepší z let minulých. Chybět nebude ani aktuální zpravodajství včetně Zelené vlny a předpovědi počasí.

ČRo 1 - Radiožurnál odvysílá v týdnu od 27. 12. vždy v 18.10 hodin seriál pořadů, které se ohlížejí za událostmi uplynulého roku. V pondělí to bude Rok 2010 ve světě, v úterý ve sportu. Ve středu si můžete připomenout, co se odehrálo v kultuře a ve čtvrtek se posluchači mohou těšit na Rok v Česku. V pátek nabídne stanice ve stejném čase výběr nejzajímavějších odpovědí dopoledních hostů Radiožurnálu. O hodinu později můžete s Radiožurnálem nahlédnout do archívu zábavy Českého rozhlasu, silvestrovskými společníky budou Vladimír Menšík, Felix Holzmann, Luděk Sobota a další slavní baviči. Tradiční Silvestrovský Radiožurnál startuje ve 22.00 hodin. Proudem informací o oslavách příchodu roku 2011 v Česku a dalších zemích světa budou provázet Jan Pokorný a Lucie Výborná.

Na stanici Český rozhlas Rádio Česko uslyšíte v 10.05 hodin relaci „Na co se těšit a čeho se obávat v roce 2011“. V 15.06 pak můžete vyslechnout Novoroční projevy našich prezidentů.

Český rozhlas 2 – Praha vás provede archívem rozhlasové zábavy ve třech dílech pořadu „Archa spřízněných“. Od 17.00 hodin si budeme moci poslechnout pořad „Když jde o život aneb hodinka s Markem Ebenem a Janem Jiráněm“. Premiéra veřejné nahrávky „Silvestr U Hasičů 2010“ začne v 18.05 hodin. Sestřihem estrádního představení, složeného z písní, anekdot, scének a monologů, provází Aleš Cibulka. Hraje kapela Patrola. Večer bude pokračovat plzeňským pořadem „Aby řeč nestála“, ve kterém Vladimír Bernášek uvede Jiřího Krampola a další hosty. Ve 22.00 hodin začne „Nostalgické muzeum Ondřeje Suchého - Svět podle Mr. GS“ a v poslední hodině letošního roku zavítáme do Templářských sklepů, kde budou zpívat a vyprávět Jana Paulová, Petr Nárožný, Zdeněk Junák, Aleš Cibulka, Pavel Pastorek, Lukáš Lukáš a cimbálová muzika Lália. Poté, co o půlnoci zazní věžní hodiny a hymna, se ještě můžeme těšit na řadu hudebních pořadů.

Český rozhlas 3 – Vltava přinese Britský Silvestr. Třiadvacetihodinovou kompozici slova a hudby o hledání té správné podoby britského humoru, o obsluhování anglických králů, o Parkinsonových zákonech, o ostrovních excentricích a snobech, o jízdě vlevo, o whisky, dudách, haggis, tanci a silvestrovském slavení ve Skotsku, o jazzmanu Shakespearovi, o Beatles v Hamburku, o laskavých vraždících dámách z britských detektivek, o staroanglických zaříkáváních, o anglickém přízvuku ve Francii, o humoru českých letců z britského válečného nebe a o tom, jak chutná a voní Albion, připravil s redakcemi stanice Vltava dramaturg silvestrovského vysílání Jiří Kamen.

Český rozhlas 6 se ve svém silvestrovském vysílání od 18.00 do 24.00 hodin v jednotlivých hodinových blocích pořadu Názory a argumenty ohlédne za událostmi uplynulého roku. Vrátí se k důležitým momentům, které výrazně ovlivnily dění nejen na domácí politické scéně, ale také ve světě. Připomene nejzajímavější kulturní počiny roku 2010 a také problémy, s nimiž se v letošním roce potýkala česká justice.

ČRo 7 - Radio Praha zprostředkuje našim posluchačům v zahraničí nejzajímavější scénky z rozhlasového archívu, vybere nejlepší reportáže minulého roku, vrátí se k veselým přeřekům a zmíní se o tradici silvestrovských oslav, jako jsou například ohňostroje.

Silvestrovská zábava bude mít prostor i ve vysílání jednotlivých regionálních stanic. Ve vysílání Českého rozhlasu Brno uslyšíte od 16.00 hodin záznam koncertu k letošnímu 70. výročí slavného Big Bandu Gustava Broma.

Silvestrovským vysíláním Českého rozhlasu Pardubice se povinou úsměvné reportáže ze soutěže Prima babča. Ty nejhumornější okamžiky byly zaznamenány na mikrofon a uslyšíte je i v hodinové verzi po 16. hodině. Po 17. hodině se posluchači mohou těšit na silvestrovské povídání s Janem Rosákem. Na Nový rok bude stanice od 15ti do 17ti hodin rekapitulovat ty nejzajímavější okamžiky, které se udály v našem kraji v roce 2010.

Jana Rosáka a jeho pořad Tandem uslyší i posluchači silvestrovského vysílání Českého rozhlasu Region, Středočeský kraj v 9.00 hodin. Hostem bude Karel Šíp.

Český rozhlas Ostrava odvysílá hudebně - zábavný pořad Silvestr s Arturem od 16.00 do 18.00 hodin. Průvodcem bude oblíbený moderátor a redaktor Artur Kubica.

SILVESTR aneb Než nám uletí desetiletí uslyšíte na vlnách Českého rozhlasu Plzeň. Zábavný program od 14.00 hodin s Květou Bodollovou a Romanem Stupkou - písničky, scénky, soutěže a zábavní hosté - bavič Jiří Krampol a dudák Antonín Konrády


Vánoční pořady chystají i ostatní regionální stanice Českého rozhlasu. Veškeré podrobné programy všech stanic najdete na webových stránkách rozhlas.cz.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace