Soutěž s rozhlasovými "toulkami"

1. říjen 2010

Po roce se opět vracíme k soutěži, která vychází z konceptu úspěšného pořadu Toulky českou minulostí. Tento výjimečný seriál vzniká právě v Českém rozhlase Brno a v říjnu jej navíc převedeme do zábavné soutěže.

Toulky českou minulostí, od 4. října, představíme jeho fanouškům i milovníkům historie netradičně – soutěžně. Každý všední den dopoledne zazní ve vysílání tři indicie, které určí historickou osobnost (umělce, politiky, sportovce a další). Jak říká autor scénářů a soutěže Josef Veselý: „Budeme pátrat téměř detektivně, ale s noblesou českými dějinami.“ Účastníci soutěže budou posílat odpovědi SMS zprávami. V odpoledním pořadu Rendez-vous oznámíme výherce. Pro ně jsou připraveny komplety pořadů Toulek českou minulostí (padesátidílné mp3 CD), knihy, ale i atraktivní poukazy na dovolenou pro příští rok. Přesné informace o soutěži jsou na rozhlasových internetových stránkách brno.rozhlas.cz

Na soutěži se budou aktivně podílet i jihomoravské Deníky Rovnost. Na svých stránkách uvedou jednu z indicií.

Naučný pořad Toulky českou minulostí, který s prvky dramatizace mapuje naše národní dějiny, se již stal rozhlasovým fenoménem. Je také dlouhodobě nejposlouchanějším pořadem z produkce Českého rozhlasu Brno. I když premiéra každého dílu je vysílána na stanici Český rozhlas 2 – Praha, její kořeny jsou neodmyslitelně spojeny s brněnským studiem. Scénáře jednotlivých dílů tvoří brněnský redaktor Josef Veselý na základě stejnojmenného knižního souboru spisovatele Petra Hořejše (Hory) a stálý herecký tým ve složení: Ivana Valešová, František Derfler, Igor Bareš a Josef Veselý v režii Jaromíra Ostrého. Letos máme důvod k oslavě, protože 24. října bude mít premiéru na stanici Český rozhlas 2 – Praha osmistý díl. V sobotním vysílání Českého rozhlasu Brno 9. října zazní repríza 464. dílu a tentýž den bude ve společném nočním vysílání regionálních stanic Českého rozhlasu uvedena repríza 183. dílu.

Kontakt a info:
Alena Podlucká
Český rozhlas Brno, public relations
alena.podlucka@bo.rozhlas.cz
tel. 542 523 205, 606 728 998

Spustit audio