Srpen na Radiu Wave bude patřit letnímu kinu i Czechingu 2016

4. srpen 2016

I na druhou půlku prázdnin připravilo Radio Wave pro své fanoušky řadu akcí. Od 4. srpna startuje řada tří filmových projekcí v letním kině na pražském Stalinu, následovat bude jedinečný koncert, tentokrát za účasti kanadského operně vyškoleného zpěváka Iana Williama Craiga, a koncem srpna Radio Wave odhalí letošní nominované v hudebně exportním projektu Czeching.

První tři srpnové týdny bude každý čtvrtek patřit plátno na pražském Stalinu filmovým projekcím v režii tvůrců pořadu Čelisti Radia Wave. Filmový výběr tradičně připravilo trio Stuchlý – Schmarc – Řehák. Jako první bude uveden snímek Boj režiséra a scenáristy Tobiase Lindholma, druhý v řadě filmových večerů bude patřit Ulrichu Seidlovi a filmu Ve sklepě. Sérii zakončí projekce snímku Sicario, který natočil jeden z nejtalentovanějších režisérů současného Hollywoodu, Kanaďan Denis Villeneuve. Na akci je vstup zdarma a projekce začíná vždy ve 21.30.

V úterý 23. srpna uvede Radio Wave společně s Genot Centre nabídne vystoupení jedné z nejosobitějších postav současné ambientní scény - Iana Williama Craiga. Edmontský rodák přiveze jednu z nejlépe hodnocených nahrávek letošního roku – desku Centres. Doplní ho dva zástupci domácí experimentální scény – Stanislav Abrahám a Obelisk of Light. Akce se odehraje v prostorách Fakulty sociálních věd - v kavárně na Hollaru od 20.00 hodin.

„Těším se na letní filmové projekce na Stalinu i na mimořádné zážitky, které přinese Silent Night s Ianem Williamem Craigem. Další akcí, kterou v srpnu intenzivně připravujeme je Czeching event pro veřejnost, který bude vyvrcholením letošního ročníku hudebně exportního projektu Czeching a proběhne 27. září. Poprvé tu kromě zajímavého programu nabídneme našim fanouškům také časopis Wave Moon, který vychází ve spolupráci s magazínem Full Moon a nabídne ohlédnutí za deseti lety fungování Radia Wave i exkluzivní obsah vytvořený autory našich pořadů,“ uvedla šéfredaktorka Radia Wave Iva Jonášová.

Na eventu vystoupí všech šest nominovaných kapel, jejichž jména budou známa koncem srpna. Také zde proběhnou debaty o podpoře českých kapel v zahraničí, vystoupí zahraniční hosté a koncert odehraje zahraniční hudební hvězda.

Hlavního vítěze Czechingu volí mezinárodní porota složená ze zástupců mnoha evropských rozhlasových stanic sdružených v EBU, např. BBC, FM4, PULS, Radio France, OFF Krakow a další. Druhého vítěze zvolí posluchači Radia Wave v hlasování na internetu. Hlavní vítěz bude mít možnost natočit a vydat nové EP a vystoupit na největším evropském showcasovém festivalu Eurosonic Noorderslag.

Podrobnosti ke všem projektům naleznete na webových stránkách Radia Wave.

Spustit audio