Stanice Vltava bude mít nového šéfredaktora

27. duben 2016

Z vedení stanice Vltava odchází k 30. červnu její dlouholetý šéfredaktor Lukáš Hurník. Na uvolněné místo vypíše Český rozhlas otevřené výběrové řízení. Profesních zkušeností Lukáše Hurníka bude Český rozhlas využívat i nadále, a to na pozici šéfproducenta hudební tvorby.

„Postavení kulturní rozhlasové stanice se v dnešním světě mění a po příchodu nového vedení programu ČRo se proměnil i názor na její budoucí podobu. Proto jsem přijal jinou pozici v ČRo, blízkou mému hudebnímu zaměření,“ uvedl odstupující šéfredaktor stanice Vltava Lukáš Hurník.

Lukáš Hurník zastává pozici šéfredaktora Vltavy od roku 2001. V Českém rozhlase pracuje od roku 1991. Začínal jako hudební publicista a popularizátor v Redakci vážné hudby, později se stal jejím vedoucím, dále hudebním dramaturgem Vltavy. Působí jako skladatel, dirigent, moderátor koncertů i televizních pořadů o hudbě. V roce 2005 stál u zrodu první české digitální stanice D-dur.

„Lukáši Hurníkovi bych chtěl poděkovat za jeho dlouholetou práci v čele Vltavy. Jsem rád, že přijal nabídku pracovat na místě šéfproducenta hudební tvorby a že Český rozhlas bude moci nadále využívat jeho zkušeností,“ řekl generální ředitel René Zavoral.

Stanice Vltava hraje klasickou a jazzovou hudbu doplněnou o pořady mapující world music a současnou alternativní hudbu. Vysílá rozhlasové hry, dokumenty a literaturu a informuje o všem podstatném, co se v kultuře děje. Tým Vltavy také zajišťuje dvě specializované hudební stanice Českého rozhlasu. ČRo D-dur vysílá výhradně klasickou hudbu. ČRo Jazz se zaměřuje na evropskou jazzovou produkci, ale nevyhýbá se ani americké klasice.

Spustit audio