Startuje jubilejní ročník turistické soutěže Českého rozhlasu Ostrava Křížem krajem

29. červen 2015

Ve středu 1. července startuje jubilejní desátý ročník oblíbené turistické soutěže Českého rozhlasu Ostrava s názvem Křížem krajem. Hrací karta zavede účastníky soutěže na osm zajímavých míst Moravskoslezského kraje. Výherci se mohou těšit na výhry v podobě poukázek na pobyt v hotelu, cyklistických kol, elektroniky a další lákavé ceny.

Turistická soutěž Křížem krajem Českého rozhlasu Ostrava proběhne v obvyklém prázdninovém termínu tj. od 1. července do 31. srpna. Cílem soutěžících bude sbírat razítka do hrací karty z určených osmi míst Moravskoslezského kraje, kterými jsou například horské vrcholy, muzea, hrad, zámek nebo minipivovar.
„Kromě razítek musí soutěžící i správně odpovědět na osm otázek, které se k jednotlivým cílům vztahují. Hrací kartu najdou zájemci už teď a také v průběhu celé soutěže ve všech informačních centrech Moravskoslezského kraje, v cílových místech a samozřejmě na recepci Českého rozhlasu Ostrava,“ řekl Daniel Martínek, manažer komunikace ČRo Ostrava.
Správné odpovědi na otázky z hrací karty získají soutěžící mj. z vysílání Českého rozhlasu Ostrava a to v prázdninových pořadech Křížem krajem vysílaných ve všedních dnech po deváté hodině. Vyplněné soutěžní karty musí být odevzdány do Českého rozhlasu Ostrava nejpozději do 31. srpna 2015. Vyhlášení výsledků pak proběhne v dopoledním vysílání v pátek 4. září.

V letošním ročníku jsou pro soutěžící opět nachystány atraktivní ceny. Mohou vyhrát poukázky na pobyty v Activitypark hotelu Všemina, poukázky na odběr cyklistických kol značky 4EVER dle vlastního výběru, elektroniku, knížky a spoustu dalších zajímavých cen. „Bližší informace o soutěži a podmínkách získají zájemci o účast na staničních internetových stránkách ostrava.rozhlas.cz,“ doplnil Daniel Martínek.

Výhercem se stane ten, komu se podaří nejlépe vyplnit hrací kartu. Nejdříve se bude hodnotit počet získaných razítek, poté počet správně zodpovězených otázek. V případě shody u více soutěžících rozhoduje o pořadí výherců správně zodpovězená tipovací otázka nebo nejbližší tip.

Český rozhlas Ostrava naladí posluchači na frekvencích: REGION 99,0 FM * Ostravsko 107,3 FM * Těšínsko 105,3 FM * Opavsko 102,6 FM * Bruntálsko 95,5 FM nebo také na internetových adresách: http://www.rozhlas.cz/iradio/zive_regionalni a www.play.cz/cesky-rozhlas-ostrava.

Spustit audio