Tým Českého rozhlasu absolvoval cyklo maraton, získal handbike pro postiženého sportovce

3. srpen 2015

Za 111 hodin dokázal tým Rádio vašeho kraje, který tvoří rozhlasáci z regionů, ujet 2222 kilometrů. Cyklistický závod Opel Handy Cyklo Maraton se jim navíc podařilo absolvovat v lepším čase než loni. Hlavním cílem tohoto sportovního projektu je protnout svět handicapovaných a zdravých cyklistů.

„Všichni účastníci závodu mají můj velký obdiv. Zlepšení oproti loňskému roku je fajn, ale největším úspěchem je, že naši cyklisté zvládli celou trasu projet ve zdraví a v pohodě,“ uvedl náměstek generálního ředitele pro regionální vysílání Jan Menger.

Bez úrazů, vážných defektů a v přátelské atmosféře zvládli sportovci projet trasu dlouhou 2222 kilometrů v čase 92:49. Tým Rádio vašeho kraje tvořili cyklisté Drahomíra Bačkorová, Zdeněk Levý, Jiří Šejna, Vladimír Kavan, Václav Mikšátko, Jan Pácha, tricyklista Roman Šejna a handbiker Jakub Molin. Kolegové z týmu si spolupráci s Romanem Šejnou a handbikerem Jakubem Molinem pochvalovali: „Oba je obdivuji. Najeli prakticky stejné kilometry jako naši zdraví členové,“ uvedl manažer týmu Michal Plšek z Českého rozhlasu Region.

V cíli se rozhlasoví cyklisté potkali se svými patrony – Bárou Pekárkovou a Jaroslavem Pilařem, kteří rovněž dostali na krk medaile za absolvování závodu, byť fandili doma u počítačů. Jaroslav Pilař navíc obdržel šek na nový handbike, na který mu pomocí aplikace EPP - Pomáhej pohybem vydělali právě účastníci Opel Handy Cyklo Maratonu 2015.

První Opel handy cyklo maraton odstartoval v roce 2013. Akce přispívá k integraci handicapovaných a nehandicapovaných lidí v jeden fungující tým. Autorem projektu a ředitelem závodu je vozíčkář Heřman Volf. Maratonu se účastní hobby cyklisté, amatérští sportovci a nadšenci, party kamarádů, týmy komerčních firem, rehabilitačních ústavů, spinálních jednotek, škol nebo týmy reprezentující města či neziskové organizace. Více informací je možné najít na webu závodu 111hodin.cz.

Spustit audio