Ulrychovci s Javory na koncertě Českého rozhlasu Olomouc vyprodali Husův sbor

9. červen 2015

Koncert Hany a Petra Ulrychových zpříjemnil mnoha jejich příznivcům a také posluchačům Českého rozhlasu Olomouc pondělní letní podvečer. Sourozence Ulrychovi na koncertě doprovázely dvě kapely, Javory a Javory Beat. Během večera zazněly písně z jejich bigbítové éry, i ty, které čerpají z lidové hudby.

Český rozhlas Olomouc v pondělí 8. června uspořádal koncert Hany a Petra Ulrychových s Javory a Javory Beat, který se uskutečnil v kostele Husův sbor v Olomouci. „Český rozhlas Olomouc se touto akcí připojil k aktivitám v rámci 600. výročí upálení Mistra Jana Husa,“ řekl Josef Podstata, ředitel Českého rozhlasu Olomouc.

Už týden před koncertem bylo téměř vyprodáno. Diváci vytvořili v duchovním prostředí Husova sboru úžasnou atmosféru a hodinový koncert se protáhl o další půlhodinu. Sourozenci Ulrychovi zazpívali známé písně Javory, Nevidomá dívka, Nechoď do kláštera, Měla bába trnku a mnoho dalších. Koncert zakončila píseň Spoutej mě, se kterou Hana Ulrychová v roce 1971 získala Bratislavskou lyru. Svými písněmi, které na tomto koncertu zazněly, zmapovali sourozenci svou historii, od svých začátků až po současnost.

„Krásně se nám tady hrálo. Zavzpomínala jsem si i na svůj pobyt v Olomouci, kdy jsem tu zpívala s kapelou The Bluesmen. Tady jsem poprvé slyšela různé desky s Arethou Franklin a dalšími černými soulovými zpěvačkami. Tak jsem se podle toho učila zpívat a vůbec to byla taková krásná doba. Jak by taky nebyla, když mi bylo osmnáct,“ vzpomínala Hana Ulrychová po koncertě.

Na koncert přiletěl i jeden netradiční host. Před začátkem do lodě Husova sboru vlétla poštolka, která celý koncert doprovázela šumem svých křídel v klenbě kostela. Video z Husova sboru můžete vidět na Facebooku Českého rozhlasu Olomouc.

Spustit audio