Úspěch Českého rozhlasu a Radioservisu v nominaci na ceny Audiokniha roku

21. duben 2016

Český rozhlas a jeho dceřiná společnost Radioservis se i v letošním roce aktivně zúčastní odborné ankety Audiokniha roku, jejíž třetí ročník pořádá Asociace vydavatelů audioknih. O ceny v anketě bude letos usilovat 76 titulů od 21 vydavatelů, sedmnáctičlenná odborná porota do užší nominace vybrala hned 12 titulů z produkce nakladatelství Radioservis. Jedním z partnerů cen Audiokniha roku je veřejnoprávní Český rozhlas.

„Tituly nakladatelství Radioservis jsou zastoupeny v osmi z celkového počtu deseti kategorií. V užší nominaci kategorie o nejlepšího interpreta hájí dokonce všichni tři nominovaní barvy Radioservisu, respektive Českého rozhlasu. Tato fakta jasně dokazují, že naše produkce patří v České republice k absolutní špičce,“ uvedla po zveřejnění užší nominace ředitelka Radioservisu Kateřina Konopásková.

Cena Audiokniha roku byla poprvé vyhlášena v roce 2014, letošní novinkou je rozdělení interpretů na samostatnou ženskou a mužskou kategorii a také kategorie o nejlepší obal. Součástí ankety je i Cena posluchačů, která je volně otevřená široké veřejnosti a pro jeden ze 76 titulů je možné hlasovat do konce dubna na internetové adrese www.audiokniharoku.cz/cena-posluchacu. Vítěze ocenění v rámci jednotlivých kategorií zveřejní profesní sdružení Asociace vydavatelů audioknih v pátek 13. května 2016 v rámci veletrhu Svět knihy.

Spustit audio