V Českém rozhlasu se 28. října setká slovenský a český premiér

27. říjen 2014

V Českém rozhlasu se při příležitosti oslav 28. října setká slovenský premiér Robert Fico se svým českým protějškem Bohuslavem Sobotkou. Oba předsedové vlády budou mít od 17.00 hodin projev, který bude živě přenášet stanice Český rozhlas Dvojka. Akce se koná k připomenutí Dne vzniku samostatného československého státu a 20. výročí působení Slovenského institutu v Praze.

„Považuji za symbolické, že se setkání českého a slovenského premiéra k příležitosti vzniku samostatného československého státu koná právě na půdě Českého rozhlasu. Byl to totiž právě rozhlas, který se nejen jako médium, ale i jako společenská a kulturní instituce podílel na utváření naší moderní historie, například když o něj byly svedeny těžké boje v květnu 1945 či v prvních dnech okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy v srpnu 1968,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

Setkání premiérů pořádá velvyslanec Slovenské republiky Peter Weiss ve spolupráci s Českým rozhlasem. Předsedové vlády budou mít po 17.00 hodině každý pětiminutový projev, který bude živě přenášet stanice Český rozhlas Dvojka. Akci bude moderovat Václav Žmolík. V rámci programu také vystoupí sopranistka Alena Miro a tenorista Otakar Klein za klavírního doprovodu Miroslava Sekery.

Jiří Hošna
tiskový mluvčí

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace