V Olomouci byl zahájen festival Prix Bohemia Radio

5. říjen 2016

V Olomouci v pondělí 3. října začal festival rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio. Akci slavnostně zahájil generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. První festivalový den přinesl konferenci „Tvorba pro děti“ a besedu s Hanou Maciuchovou. Na večer byla přichystána Live Session Radia Wave. Festival se koná v Olomouci od 3. do 5. října.

„Festival Prix Bohemia Radio začal psát svou novou historii v Olomouci, kde zůstane i v následujícím ročníku. Zájem odborné i laické veřejnosti ukazuje, jak umí být rozhlasová tvorba atraktivní. Český rozhlas bude klást do budoucna důraz na mezinárodní charakter festivalu, zejména ve vztahu k zemím visegrádské čtyřky,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral, který festival zahájil na olomouckém Horním náměstí.

Dnešní první festivalový den přinesl pro odbornou veřejnost konferenci na téma „Tvorba pro děti“, které se zúčastnili hosté z České republiky, ale i ze zahraničí. V budově Českého rozhlasu Olomouc se lidé mohli při besedě setkat s čestnou prezidentkou festivalu Hanou Maciuchovou. Od 20.00 se pak mohou příznivci hudby těšit na Radio Wave Live Session v Jazz Tibet Clubu, kde vystoupí kapely WWW a Vložte kočku.


Úterý 4. října nabídne pro odbornou veřejnost poslech v kategorii Drama, dopoledne s Rádiem Junior,seminář investigativní žurnalistiky s hosty Jankem Kroupou, Janou Klímovou, Tomem Nicholsonem, Markem Vagovičem. Večer se bude konat v Moravském divadle Olomouc představení Divadla v Dlouhé – Vykřičené domy a beseda s autorem Davidem Drábkem a režisérem Adamem Svozilem.

Více informací o festivalu, program, fotografie a videa naleznete na webu prixbohemiaradio.cz

autor: Jiří Hošna
Spustit audio