Vaříme s rozhlasem - nový web pro ty, kdo hledají prověřené rady, tipy a recepty

20. červenec 2015

V pondělí 20. července uvádí Český rozhlas do provozu nový web o jídle a o vaření. Přehledně a na jednom místě teď najdete kulinářské rady a recepty z celkem 12 pořadů z regionálních rozhlasových stanic. Web soustřeďuje to nejzajímavější, co o jídle v éteru zazní. Oblíbené recepty tu nesestávají jen z textu a fotografií, díky přiloženým audiozáznamům si postup přípravy můžete také poslechnout.

Web Vaříme s rozhlasem na adrese varime.rozhlas.cz nabízí recepty od profesionálních kuchařů i osvědčené recepty rozhlasových posluchačů ze všech krajů České republiky. „Najdete tu řadu tradičních receptů z českých potravin, často jde o dávné rodinné recepty našich posluchačů. To je právě velká výhoda našich regionálních studií, že některé vyhlášené kuchařky a kuchaře v krajích znají naši redaktoři doslova osobně,“ vysvětluje webeditor Alexej Maximov z brněnského studia Českého rozhlasu.

Na ose Brno-Praha s ním celý projekt připravovala také Kamila Varadzinová:



Realizační tým projektu

Kamila Varadzinová - návrh webu
Aleš Vavřík - grafika
Václav Pospíšil - programování a kód
Alexej Maximov - webeditor a obsahový stratég

„Na internetu už dlouho sledujeme, jak roste zájem o vaření. Nedávno jsem připravila malý průzkum mezi posluchači a byla jsem mile překvapena. Mezi těmi, kteří projekt považovali za zajímavý, byla celá třetina mužů. Sama patřím spíše k těm lidem, kteří rádi jedí ale v kuchyni se jim nechce trávit příliš mnoho času. A tak je pro mě nejužitečnejší sekce s recepty, které stíháte rychle uvařit do 15 minut.“

V této chvíli je na webu kolem 150 nejčtenějších receptů z posledních let. Patří mezi ně tradiční české recepty, jako například 50 let starý recept na fašankové koblihy nebo stoletý rodinný recept na vánoční cukroví od posluchačky z Hodonína. Vede ovšem recept z Pardubic na zapečenou cuketu, který si přečetlo přes 6 tisíc lidí. Pořady o jídle vysílá Český rozhlas každý den, a tak budou další články na webu rychle přibývat.

Spustit audio