Ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava vystoupí jazzové trio PaCoRa

15. září 2014

V dalším letošním cyklu Zpěvem k srdci zahraje ve středu 17. září v hudebním Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava výjimečné jazzové trio PaCoRa. Představí zajímavé propojení jazzu a folklorní muziky. Hodinový přímý přenos za účasti publika začne v 18.00 hodin.

V dalším pravidelném čtvrtletním cyklu folklórních večerů v přímém přenosu z hudebního Studia 1 zahraje posluchačům ve středu 17. září od 18.00 hodin slovenské jazzové trio s názvem PaCoRa. Jde o seskupení tří výjimečných muzikantů, jejichž repertoár je založen na propojení jazzové hudby a folklóru z oblasti Slovenska a Moldavska. Jako hosté s triem zahrají houslistka Jitka Šuranská a Marek Pastírik. Koncert bude po přenosu pro návštěvníky ve Studiu 1 dále pokračovat. Moderátorem přímého přenosu a průvodcem celého večera je hudební redaktor Českého rozhlasu Ostrava a autor cyklu Jan Rokyta.

Stanislav Palúch, Marcel Comendant a Róbert Ragan spolupracují jako trio PaCoRa od roku 2004. Následující rok jim vychází první deska s názvem Pacora Trio. Album si získalo příznivce a obdrželo spoustu kladných recenzí, např. v prestižním BBC Music Magazine. Trio PaCoRa má za sebou koncerty po celé Evropě, vystoupení v zahraničních televizích, na festivalech, spolupracovalo také s Filharmonií Brno. Poslední album s názvem Fugit Hora vydalo trio v roce 2012.

Vstupenky v hodnotě 99,- Kč lze zakoupit v předprodeji a v den koncertu na recepci Českého rozhlasu Ostrava.
Přímý přenos středečního Zpěvem k srdci naladí posluchači Českého rozhlasu Ostrava na frekvencích: REGION 99,0 FM * Ostravsko 107,3 FM * Těšínsko 105,3 FM * Opavsko 102,6 FM * Bruntálsko 95,5 FM nebo také na internetových adresách: http://www.rozhlas.cz/iradio/zive_regionalni a www.play.cz/cesky-rozhlas-ostrava.

Spustit audio