Ve Studiu 1 Český rozhlas Ostrava vystoupí Martin Chodúr se svou kapelou Mach5

30. říjen 2014

V úterý 4. listopadu zazpívá v hudebním Studiu 1 vítěz Česko Slovenské Superstar Martin Chodúr. Představí především svou autorskou tvorbu. Doprovodí ho jeho stálá kapela Mach5. Koncert vysílaný v přímém přenosu od 20.00 hodin je veřejně přístupný.

Martin Chodúr, rodák z Ostravy a vítěz Česko Slovenské Superstar 2009, se představí svým fanouškům v úterý 4. listopadu v hudebním Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava. S jeho stálou doprovodnou kapelou Mach5 uvedou průřez svým pestrým repertoárem. Hlavní důraz však bude Martin Chodúr klást na své autorské písně z alb Let’s Celebrate a Manifest. „Zazní také zcela nové, dosud nenatočené skladby. Představíme písně z našeho chansonového repertoáru i jazzové standarty,“ zve na koncert Martin Chodúr.

Doprovodnou kapelu Mach5 sestavil v roce 2011 kapelník Vlastimil Šmída. Každý člen je mistrem ve svém oboru a špičkou jazzové komunity na Moravě. V kapele hrají: Marián Friedl (kontrabas), Patrik Benek (bicí), Vlastimil Šmída (piano/akordeon), Marcela Božíková (saxofon/flétna) a Jan Kyjovský (kytara).

Hudba Martina Chodúra doprovázela už od dětství. Od svých tří let navštěvoval Dětskou múzickou školu, ve které se učil hrát na zobcovou flétnu. Později flétnu vystřídal klarinet a ve studiu pokračoval dále na ostravské Janáčkově konzervatoři. Se svou první kapelou se zúčastnil soutěže amatérských kapel Boom Cup, kde si jeho talentu všimli muzikanti ostravské skupiny Robson. Přijal pozvání na post zpěváka a s kapelou absolvoval řadů koncertů a festivalů. V roce 2006 vydal Robson CD s názvem Who is Martin?, které kapela mj. představila v pořadu České televize Noc s Andělem. V roce 2009 se přihlásil do talentové soutěže Česko Slovenská Superstar, ve které ve finále porazil slovenského zpěváka Miroslava Šmajdu. Zároveň v tomtéž roce se stal Objevem roku soutěže Český Slavík. Po svém vítězství se Martin Chodúr vydal na sólovou dráhu a zatím natočil dvě desky - Let´s Celebrate (2010) a Manifest (2012). Od roku 2011 ho doprovází jeho stálá kapela Mach5.

Koncert, tradičně přístupný veřejnosti a zároveň vysílaný v přímém přenosu, začne ve 20.00 hodin. Vstupenky v hodnotě 99,- Kč lze zakoupit v předprodeji a v den koncertu na recepci Českého rozhlasu Ostrava a v Ostravském informačním servisu. Koncert bude zároveň živě přenášen na YouTube v profilové stránce Českého rozhlasu.

Český rozhlas Ostrava naladí posluchači na frekvencích: REGION 99,0 FM * Ostravsko 107,3 FM * Těšínsko 105,3 FM * Opavsko 102,6 FM * Bruntálsko 95,5 FM nebo také na internetových adresách: www.rozhlas.cz/iradio/zive_regionalni a www.play.cz/cesky-rozhlas-ostrava.

Mgr. Daniel Martínek
manažer komunikace Český rozhlas Ostrava

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace