Veřejná debata o směřování stanice Dvojka

2. květen 2016

Diskusní setkání se uskuteční ve středu 11. května od 16.00 hodin v Atriu Studiového domu Českého rozhlasu, na adrese Římská 13, Praha 2. Cílem veřejné debaty je zamyslet se nad současnou podobou a směřováním Dvojky jako stanice rodinného typu.

Debata bude otevřena komentářům a otázkám z publika, mezi diskutujícími usednou pracovníci Českého rozhlasu i externí odborníci.

Přímý videopřenos z debaty bude ke zhlédnutí současně na internetových stránkách stanice Dvojka www.rozhlas.cz/dvojka a Rady ČRo www.rozhlas.cz/rada.

PANELISTÉ ZA ČESKÝ ROZHLAS


Mgr. Eva Hazdrová Kopecká, dipl. um.
Ředitelka Programu ČRo. Moderátorka a hudební redaktorka ČRo Vltava, muzikoložka, hudební publicistka.

Michael Prostějovský
Uznávaný odborník v oblasti hudebního divadla a filmu. V roce 1966 začínal v redakci Mikrofóra Československého rozhlasu, téměř 20 let působil jako redaktor německých stanic Deutsche Welle a Deutschlandunk v Kolíně nad Rýnem. V roce 1994 do češtiny přeložil libreto muzikálu Jesus Christ Superstar a poté řadu dalších. Přednášel historii i současné trendy muzikálu na katedře divadelní vědy FFUK, je členem odborné poroty Ceny Thálie v oblasti hudebního divadla. Od roku 1990 spolupracuje na pořadu Muzikál expres, který vysílá ČRo Dvojka.

Ing. Miroslav Dittrich
Šéfredaktor Českého rozhlasu Dvojka. V minulosti pracoval dva roky jako šéfredaktor a ředitel programu soukromého Rádia Alfa. Působil také na různých pozicích v České televizi, například jako vedoucí ekonomické redakce či moderátor. V ČRo strávil profesně zhruba 20 let, zastával kromě jiného pozici šéfproducenta Producentského centra a ředitele Centra výroby.

JUDr. Václav Žmolík
Novinář, publicista, scenárista, rozhlasový a televizní redaktor a moderátor. Mezi jeho nejznámější tvorbu patří rozhlasový a televizní seriál Po Česku, který vyšel i knižně. Dlouhá léta působil na Radiožurnálu. Poslední tři roky je kmenovým moderátorem ČRo Dvojka, kde se podílí na pořadech Odpoledne s Dvojkou, Výlety, Po Česku či Tobogán.

PANELISTÉ ZA RADU ČESKÉHO ROZHLASU

Mgr. Zdenka Burešová
Mediální teoretička, vyučující na Katedře mediálních a kulturálních studií a žurnalistiky Univerzity Palackého v Olomouci. Zabývá se především možnostmi analýzy mediálních obsahů a zpravodajstvím. Členka výzkumného týmu, který pro Radu ČRo analyzoval mimo jiné i zábavní pořady vysílané stanicí ČRo Dvojka.

Prof. PhDr. Jan Jirák, Ph.D.
Mediální teoretik, překladatel a publicista, vedoucí katedry mediálních studií MUP a člen katedry mediální studií FSV UK v Praze. Vypracoval koncepci mediální výchovy pro základní školy a gymnázia. Je spoluautorem publikací Politická komunikace a média (2000), Úvod do studia médií (2001), Média a společnost (2002), Základy mediální výchovy (2007), Masová média (2009, 2015) a Dějiny českých médií (2011). V letech 1997-2000 byl předsedou Rady České televize.

PhDr. Jan Kolář
Publicista. 1992-2014 pracoval jako šéfredaktor Divadelních novin. Souběžně byl v letech 1996-2001 vedoucím redakce zábavy rozhlasové stanice Praha. Je autorem pěti rozhlasových her a pěti několikadílných rozhlasových dramatizací, např. podle románu I. McEwana Nevinný. S J. Schmidem napsal divadelní hry Franz Kafka je z Prahy a Masaryk mezi minulostí a dneškem. V r. 1991 mu vyšla publikace Jak to bylo v Semaforu a v r. 2010 kniha rozhovorů 12x v hlavní úloze.

Radim Smetana
Hudební skladatel a dlouholetý dramaturg a producent hudebních pořadů v Československé potažmo České televizi. V letech 1982-1990 pracoval jako redaktor v Československém rozhlase, kde se podílel na řadě pořadů jak pro domovskou Redakci malých hudebních žánrů tak i napříč jinými redakcemi - Mikroforum, 3x 60 a to stereo, Dobré ráno atd.

Spustit audio