Vltava nabídne Adama Plachetku v přímém přenosu z Metropolitní opery v New Yorku

19. únor 2015

Český rozhlas Vltava odvysílá 21. února přímý přenos z Metropolitní opery v New Yorku. V Mozartově Donu Giovannim zde účinkuje i světově uznávaný český basbarytonista Adam Plachetka, který před několika týdny premiérově vstoupil na jeviště této prestižní operní scény.

„Operní večer na Vltavě začíná v sobotu v 18:30. Všichni příznivci vážné hudby budou mít jedinečnou příležitost v roli Masetta slyšet vystoupení mladého českého pěvce Adama Plachetky, který se postupně dostává víc a víc do mezinárodního povědomí. Začátkem února debutoval v Metropolitní opeře v New Yorku, která je skutečnou mekkou všech operních umělců,“ uvedl Lukáš Hurník, šéfredaktor stanice Vltava.

Rodák z Prahy Adam Plachetka je absolventem Pražské konzervatoře a HAMU. Je laureátem řady soutěží, například Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka. Roku 2005 debutoval v Národním divadle v Praze. Od září 2010 je stálým členem ansámblu Vídeňské státní opery. K úspěchům na domovské scéně přidal loni zmíněný debut na stejně prestižním pódiu v Miláně.

„Posluchači naší stanice Plachetku znají více než dobře - nedávno byl hostem pořadu Telefonotéka, jeho lednový písňový recitál z Rudolfina jsme vysílali v přímém přenosu. Přímo v Metropolitní opeře budeme mít kolegyni Renatu Spisarovou, která nám o přestávce telefonicky zprostředkuje bezprostřední dojmy z inscenace,“ řekl šéfredaktor Hurník.

Spustit audio