Vylepšená volební aplikace z dílny zpravodajského serveru iRozhlas.cz je opět ke stažení zdarma

3. říjen 2018

On-line výsledky z vesnic, městysů či měst ihned po sečtení hlasů na vlastních webových stránkách uživatelů nabízí vylepšená sčítací volební aplikace zpravodajského serveru iROZHLAS.cz. Ta umožní jednoduše a zcela zdarma rychlejší orientaci ve výsledcích nadcházejícího volebního víkendu.

Aplikace zobrazuje výsledky z voleb předešlých, zvolené zastupitele a uskupení. Jakmile budou známy výsledky letošních voleb, automaticky se začnou v aplikaci zobrazovat. Zpravodajský server iRozhlas.cz čerpá data v reálném čase přímo z Českého statistického úřadu. „Poprvé jsme tuto službu nabídli při sněmovních volbách 2017. Při volbě prezidenta jsme ji ještě vylepšili a nyní jsme ji již bez okolků nabídli všem – rozeslali jsme nabídku kódu zdarma na šest tisíc obecních úřadů. Vnímáme to jako veřejnou službu pro internetové prostředí – pro všechny, kteří si nákladný vývoj nemůžou dovolit, ale chtějí mít i během voleb na svém webu aktuální výsledky a zprávy,“ uvedl šéfredaktor serveru iROZHLAS.cz Radek Kedroň.

Na stránce Dejte si volby na web stačí zvolit obec a dále postupovat podle návodu. Výstup lze nastavit podle individuálních potřeb; světlou či tmavou verzi, se zprávami, nebo bez. Stejně jako v minulých volbách nabídne server iROZHLAS.cz během volebního víkendu rozšířený servis: podrobné statistiky napojené v reálném čase na data Českého statistického úřadu i rozsáhlou online reportáž, kdy využije postřehy reportérů Českého rozhlasu z terénu.

Více informací na serveru iRozhlas.cz.

Spustit audio