Výročí Květnového povstání roku 1945 připomene pietní ceremonie před budovou Českého rozhlasu

3. květen 2016

Český rozhlas uctí padlé hrdiny u příležitosti 71. výročí Květnového povstání českého lidu. Před historickou budovou Českého rozhlasu v Praze na Vinohradské ulici 12 se uskuteční se ve čtvrtek 5. května od 12.30 hodin tradiční pietní akt.

Vzpomínkové ceremonie k uctění památky padlých v bojích o rozhlas v květnu roku 1945 se zúčastní čelní představitelé státu, zástupci Českého rozhlasu i pamětníci těchto událostí.

„Připomínat podobné události patří k poslání média veřejné služby, jakým Český rozhlas je. Všichni také respektujeme historii rozhlasu a to, jakou roli hrál v novodobých českých dějinách. Lidé neváhali za rozhlas umírat v květnu 1945 a bránili ho i proti vojákům okupačních vojsk Varšavské smlouvy v srpnu 1968,“ uvedl generální ředitel René Zavoral.

Slavnostní projevy zahájí právě generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. S několika slovy se připojí i předseda Senátu PČR Milan Štěch, předseda Poslanecké sněmovny PČR Jan Hamáček, ministr kultury Daniel Herman, primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová a předseda Českého svazu bojovníků za svobodu Jaroslav Vodička.

Předpokládaná délka trvání akce je 50 minut.

Spustit audio