Vysílání Rádia Junior zpestří Adventní kalendář

10. prosinec 2014

V prosinci a na začátku ledna nabídne Rádio Junior dětským posluchačům na svém webu speciální Adventní kalendář. Po otevření virtuálního okénka se děti mohou těšit na vánoční reportáže, tipy na výrobu ozdob, ale i na kvízy či koledy. Ve vánočním vysílání Rádia Junior zazní mnoho pohádek, písniček a soutěží.

„Vánoce ve vysílání Rádia Junior začaly už prvního prosince. Společně s dětmi si zpříjemníme čekání na Štědrý den, prožijeme sváteční dny, ale také vstoupíme do roku 2015. Na webových stránkách máme dokonce adventní kalendář, který jako jediný široko daleko nekončí 24. prosince, ale jeho okénka půjdou otevírat až do 4. ledna, do konce školních prázdnin,“ řekla šéfredaktorka Rádia Junior Zora Jandová.

Adventní kalendář přináší denně na webových stránkách www.radiojunior.cz malý dárek. Některé dny je to reportáž o Vánocích a adventu, Silvestru nebo Novém roku, jindy zase tip na výrobu vánočních ozdob ze skla i ze slámy nebo na recepty, které děti zvládnou připravit i samy. V kalendáři se také ukrývá povídání o neobvyklých betlémech, o rostlinách, kterými se o Vánocích zdobí domov. Děti také zjistí, odkud pochází vánoční kaktus, vánoční hvězda nebo co je to vlastně jmelí. V Adventním kalendáři je i mnoho pohádek, kvízů, omalovánek a koled.

Čtěte také

„V návaznosti na úspěšný seriál „Státy Evropské unie“ budou dětští posluchači objevovat „Vánoce v Evropě i ve světě“. Zjistí jak – a zda vůbec - se slaví Vánoce ve všech zemích Evropské unie, ale také například na Kostarice, ve Vietnamu, v Rusku, Kanadě nebo Chile,“ uvedla redaktorka a dramaturgyně projektu Romana Růžičková.

Velká část vánočního času bude věnovaná tradičně pohádkám, mimo jiné také v podobě hodinových rozhovorů v rámci cyklu „Detektivní Vánoce aneb s Ušounem pohádkám na stopě“. Od 24. do 28. prosince se posluchači postupně setkají s mnoha různými tvůrci pohádek, například s hercem Zdeňkem Piškulou z nové pohádky Tři bratři, s režisérem Zdeňkem Troškou, ale také s odborníkem na triky nebo režisérem rozhlasových pohádek.

„Speciální vánoční vysílání je protkáno soutěžemi o ceny. V polovině prosince navíc účastníci soutěže „Ušounův vzkaz“ i ostatní posluchači zjistí, že rozluštění této hry výrazně ovlivní veškeré další vysílání Rádia Junior,“ dodala Zora Jandová.

Rádio Junior nesází jen na vysílání a web. Zároveň se snaží se svými příznivci také setkávat. Na festival Lední Letná proto připravilo Adventní neděle s Rádiem Junior a Yellow Sisters. Program plný zpěvu, tance a zábavy je připraven každou neděli až do Vánoc na Výstavišti v Praze Holešovicích.

Spustit audio