Výstavu Českého rozhlasu 'Hlásí se Olomouc' vidělo přes tři tisíce návštěvníků

18. únor 2015

Český rozhlas Olomouc slavil v loňském roce 65 let od svého založení a 20 let od obnovení vysílání. Oslavy završil výstavou o své historii i současnosti "Hlásí se Olomouc", která byla ukončena v neděli 15. února 2015

Veřejnost měla možnost do 15. února navštívit výstavu 'Hlásí se Olomouc' ve Vlastivědném muzeu v Olomouci, která zachycovala pětašedesátiletou existenci olomouckého studia Českého rozhlasu. Podle informací Vlastivědného muzea v Olomouci výstavu si prohlédlo kolem 3 100 návštěvníků ze všech koutů Olomouckého kraje. Značnou část tvořili žáci základních a středních škol, z nichž některé třídy si výstavu zpestřily i exkurzí přímo v Českém rozhlase Olomouc.

"Výstava 'Hlásí se Olomouc' přiblížila práci moderátorů, redaktorů, režisérů, dramaturgů a mnoha dalších osobností, které své působení spojili s Českým rozhlasem Olomouc. Díky nim zde vznikla mnohdy jedinečná díla. Současně představuje rozhlas jako dynamické medium, které reflektuje aktuální vývoj ve společnosti," řekl ředitel olomouckého studia Českého rozhlasu Josef Podstata.

Výstava kromě mapování historie Českého rozhlasu představuje osobnosti spojené s jeho činností. Expozice také zachycuje nedávné či jeho současné projekty.

Výstava se posléze přestěhuje do Galerie Českého rozhlasu na Vinohradské ulici v Praze.

"V současné době se také poohlížíme po prostoru, kde bychom rádi instalovali stálou expozici Českého rozhlasu Olomouc.", dodal ředitel Josef Podstata.

Celý rok oslav byl provázen seriálem vysílaným na vlnách Českého rozhlasu Olomouc s názvem Hlásí se Olomouc, který také úspěšně mapoval historii rozhlasového vysílání v Olomouci. Přinášel spoustu zajímavostí a zvukových nahrávek z archivu. Celkem bylo odvysíláno 52 dílů, které budou v letošním roce vydány na CD.

Spustit audio