Webové stránky budejovice.rozhlas.cz zcela v novém

16. prosinec 2010

Český rozhlas České Budějovice zprovoznil své webové stránky budejovice.rozhlas.cz ve zcela nové moderní podobě. Změna se netýká jen grafiky, ale přibývá další obsah a mění se struktura webových stránek stanice.

„Celá série regionálních stanic Českého rozhlasu zahrnuje 13 samostatných webů. Mají podobný styl, ale jejich struktura a obsah je unikátní podle potřeb vysílání pro každý region České republiky. Nejde také zdaleka jen o facelift jejich grafické podoby a systému navigace. Každý nový web regionální stanice ČRo zapojujeme do internetové struktury Českého rozhlasu. Příspěvky regionálních stanic se tak začínají stále častěji objevovat na tematických webech ČRo, jako jsou Umění a kultura, Životní styl, Cestování, Komentáře a názory a další. Až převedeme všechny weby regionálních stanic do nové struktury a grafiky, zavedeme dvojí využití obsahu rozhlasového vysílání i opačným směrem. Příspěvky s regionální tematikou, které se připravují na celoplošných stanicích, se budou promítat i na weby regionů“, říká Alexandr Pícha, ředitel Českého rozhlasu Internet.

Novým obsahem na inovovaných webech regionálních stanic jsou informace o vysílaném programu. Stejně jako na celoplošných stanicích ČRo se generují automaticky do podrobného programového schématu každé stanice do rubriky Program, ale také na titulní stránku webu a do speciálního audio-přehrávače pro všechny stanice Českého rozhlasu.

„Zjednodušená struktura jihočeských rozhlasových internetových stránek umožní posluchačům budějovického rozhlasu snadnější orientaci. Jistě rychleji naleznou to, co na našem webu hledají. Úplnou novinkou je komunikace prostřednictvím sociální sítě Facebook. Klíčovými prvky nadále zůstávají regionální zpravodajství, aktuální publicistika, živé vysílání a samozřejmě bohatý zvukový archiv,“ vysvětluje webeditor Českého rozhlasu České Budějovice Miroslav Tichák.

S případnými dotazy neváhejte kontaktovat Ing. Miroslava Ticháka, miroslav.tichak@cb.rozhlas.cz, 606 607 972.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace