Začíná 34. ročník mezinárodní rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio, novinkou je stejnojmenná mobilní aplikace

19. březen 2018

Tradiční soutěžní přehlídka rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio, jejímž vyhlašovatelem je Český rozhlas, se již potřetí koná ve dnech od 19. do 22. března v Olomouci. Role čestné prezidentky se opět ujala herečka Hana Maciuchová. Návštěvníci mohou poprvé využít stejnojmennou dvojjazyčnou mobilní aplikaci. Nedílnou součástí festivalu bude udělení Ceny Thálie za nejlepší herecký výkon v rozhlasové hře a uvedení rozhlasové osobnosti do Síně slávy.

V Olomouci se v pondělí představí finálové pořady sekce Dokument, v úterý díla mezinárodní kategorie Reportáž a ve středu Drama. Novinkou letošního ročníku Prix Bohemia Radio je stejnojmenná mobilní aplikace, která je dostupná pro všechny mobilní telefony a tablety s operačními systémy iOS a Android, jejímž prostřednictvím mohou návštěvníci pohodlně sledovat nejaktuálnější dění z festivalu. „Letošní ročník mezinárodního rozhlasového festivalu, jehož dlouhodobou ambicí je rozvíjet a sdílet rozhlasovou tvorbu veřejnoprávních médií v zemích střední Evropy, bude vedle poslechů soutěžních děl, pestrého programu a zajímavých hostů opět příležitostí k formálním i neformálním setkání,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Vedle poslechů finálových pořadů je pro návštěvníky připravený bohatý doprovodný program v podobě debat, koncertů a divadelních představení. Na festivalu se také představí jednotlivé stanice Českého rozhlasu.

Na dnešním slavnostním zahájení festivalu Prix Bohemia Radio uvede generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral do Síně slávy vybranou rozhlasovou osobnost. V průběhu slavnostního zakončení, které se uskuteční ve čtvrtek 22. 3., budou v každé kategorii vyhlášeny tři vítězné příspěvky. Prezident Herecké asociace Ondřej Kepka předá Cenu Thálie za nejlepší herecký výkon v rozhlasové hře.

Více informací o aktuálním 34. ročníku Prix Bohemia Radio najdete na webu www.prixbohemiaradio.cz. Aplikace Prix Bohemia Radio je zdarma ke stažení v App Store nebo Google Play.

Spustit audio